Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından başlatılan uygulamayla öğrenciler, teşkilat üyelerinin evlerinde misafir edilerek Ramazan’ın manevi atmosferini aile ortamında yaşama fırsatı buluyor.

Afyonkarahisar’da öğrenim gören birçok üniversite öğrencisi için Ramazan ayı bu yıl farklı bir anlam taşıyor. Şehir dışında eğitim gören ve ailelerinden uzak kalan gençler, kurulan iftar sofralarında bir araya gelerek hem Ramazan’ın bereketini paylaşıyor hem de sıcak bir aile ortamı yaşıyor.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EV SOFRALARINDA MİSAFİR EDİLDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından organize edilen program kapsamında, il ve ilçe teşkilatlarında görev alan partililer gönüllü olarak üniversite öğrencilerini evlerinde ağırlıyor. Ramazan ayı boyunca sürdürülen bu uygulamada öğrenciler, iftar saatinde teşkilat üyelerinin evlerinde bir araya gelerek aynı sofrayı paylaşıyor.
Düzenlenen iftar buluşmalarında öğrenciler yalnızca yemek sofralarında değil, samimi sohbet ortamlarında da bir araya geliyor. Böylece şehir dışında okuyan gençlerin Ramazan ayında yaşayabileceği yalnızlık hissinin azaltılması amaçlanıyor.,

“GENÇLERİMİZİN BURADA DA BİR AİLESİ VAR”
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, programın temel amacının öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemesi olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’daki üniversitelerde eğitim gören gençlerin önemli bir kısmının ailelerinden uzakta yaşadığını ifade eden Kahveci, teşkilat üyelerinin bu durumu dikkate alarak gönüllü bir dayanışma örneği ortaya koyduğunu belirtti.
Kahveci, üniversite öğrencilerini evlerinde ağırlayan teşkilat mensuplarının Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşattığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“İlimizdeki üniversitelerde öğrenimini sürdüren gençlerimizin hepsi bizlerin evladıdır. Bu düşünceyle hareket eden teşkilat üyelerimiz, üniversiteli gençlerimizi evlerinde kurdukları iftar sofralarında misafir ediyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşarken, evlatlarımızın aile özlemlerini bir nebze olsun hafifletmeye çalıştık. Onlara evlerinden uzakta olsalar da burada da bir ailelerinin olduğunu hissettirmek istedik.”

“TEŞKİLAT ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
MHP’nin aile kurumuna ve gençlere verdiği önemin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Kahveci, önümüzdeki günlerde partinin kurumsal iftar programlarının da gerçekleştirileceğini açıkladı.
Bu buluşmaların siyasi bir amaç taşımadığını, esas hedefin gençlerin yanında olmak olduğunu belirten Kahveci, teşkilat üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bu davetler siyasetin ötesinde, gençlerimizin varsa sıkıntılarına ortak olmak ve onların hayatına dokunmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonlardır. Evlerini evlatlarımıza açan tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum. İlimizde öğrenimini sürdüren tüm gençlerimize MHP ailesinin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sağlam aile yapımız en büyük dayanağımız, gençlerimiz ise geleceğe dair umutlarımızdır.”
Ramazan ayı boyunca devam etmesi planlanan bu iftar buluşmalarının, Afyonkarahisar’da üniversite öğrencileri ile toplum arasındaki dayanışma bağını güçlendirmesi hedefleniyor.




