Hayatımızda önemli bir çok insan barındırırız. Annemiz, babamız, büyükannemiz vs. ama bir kişi daha var ki aklımızdan hiç çıkmayan bizi hayata hazırlayanlar kırk yıl kölesi olacağımız “ÖĞRETMENLERİMİZ”

           Öğretmenler, bizleri hayata hazırlayanlar bugün onların günü 24 kasım öğretmenler günü. Tabi en başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün günü. Hepimiz çorak toprağa ekilmeyi bekleyen birer tohumduk aslında o tohumları eken öğretmenler oldu. Sonra hepimiz birer filiz olduk, büyüdük gittik. Öğretmenlik insanlara dünyayı tanıtmak, o küçük öğrencilerin kalplerine sevgi ve güven asılarken beyinlerine hayatı kazımaktır. Öğretmenlik mesleği oldukça fedakârlık ve sorumluluk gerektiren bir meslektir. Öğrencilerini yetiştirmek uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkmaya benzer. Ama öğretmenlerimiz bu yolda hiç yılmaz bizler için hep didinir ve çalışırlar. Bu nedenle kalbimizin en güzel yerlerinde bizi yetiştiren öğretmenlerimizi hiç unutmayız. Bir öğretmenin tek derdi öğrencilerini daha iyi yerlere ulaştırmaktır. Sadece bunun için çırpınır, bunun için çalışır. Sadece dersine girip çıkmak da vardır elbet. Ancak bu onu doyurmaz. Öğretmen, çok daha fazlasını yapması gerektiği bilincinde ve şevkindedir. Bu şevk, ona güç verir, daha çok didinmesini sağlar. Bir öğrencinin öğretmenine vereceği en güzel hediye başarıdır. Bir öğretmen, öğrencisinin başarısından duyduğu zevki başka hiçbir şeyden duymaz. Yıllar geçse dahi, eski bir öğrencisini güzel yerlerde gören öğretmenin mutluluğu kadar hiçbir mutluluk büyük olamaz. Öğretmenlerin emeğine karşı toplumdaki her bireyde öğretmenlere karşı bu değerli şahsiyetlere karşı üzerine düşen sorumlulukları yerine  getirmelidirler. Çünkü onca emeğini esirgemeyen öğretmenler başta taşınmaya layık kimselerdir. Onlar bizim en değerli hazinemiz, en  yegane umutlarımızdır. Onlar olmadan toplum aydınlanmaz, onlar olmadan  yaşamın hiçbir aşamasında ilerleme sağlanamaz.

Öğretmenler dünün, bugünün ve yarının umut ışığıdır. Başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, üzerimde çok emeği bulunan öğretmenlerime  ve tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun…