Hayatta her şey zamanla olur. İyi bir araba istersin, iyi bir ev, bol miktarda para ya da sade bir hayat, sıcak bir yuva. İnsanoğlu her zaman daha yükseği ister, her zaman daha iyisini ister çok azdır elindekine şükür eden.

Günümüzde yaşamış olduğumuz mutsuzlukların temelinde şükretmenin olmadığını görmekteyiz. Hep daha fazlasını isteyen insan bir türlü sahip olduklarının aslında ne kadar önemli olduğunu göremez.  Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Kimin ne ile imtihan edildiğini bilemeyiz. Oysaki insan oğlu her zaman şükür etmeli Cenab-ı Allah her insana rızkını verir ne eksik ne zaman her şeyi kararınca verir. Kötülüğü ’de iyiliği de kaldırabileceği kadar verir. Başımıza en ufak bir kötülük geldiğinde feryat figan dövünmeye başlıyoruz.  Hemen oysaki şükür edersek kötülüğün arkasında bir iyilik olduğunu bilmeliyiz. Vardır bir hayır deyip şükür etmeli insanoğlu her zaman.  Hasta olmadan sağlığın şükrü, yaşlanmadan gençliğin şükrü, kaybetmeden kazanmanın şükrü…

İnsan olarak nefsimizi doyurmak nefsimize olumlu yön vermek elimizdedir. Sahip olduklarımızın kıymetini bilip bunun için daima şükretmeliyiz. En büyük nimettir şükür etmek. Hayat bize ne gösterirse göstersin her zaman elimizdekilerin kıymetini bilelim ve her zaman şükür edelim. Şükür en büyük sabırdır.