usd
49,9589
eur
55,8121
gram-altin
6.222,90
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Parçalı bulutlu
weather
14°
Afyon Ana Haber Genel Doğa gezisinde yoğurt kabı buldu: İçinden çıkanlara şoke oldu!

Doğa gezisinde yoğurt kabı buldu: İçinden çıkanlara şoke oldu!

Doğa yürüyüşü sırasında toprağa gömülmüş plastik yoğurt kabı bulan bir adam, kapağını açınca şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Kabın içinde çok sayıda karınca ile larva ve pupa benzeri yapılar olduğu görüldü.

Doğa gezisinde yoğurt kabı buldu: İçinden çıkanlara şoke oldu!
MUHABİR: Semih Dilbaz

Doğada gezintiye çıkan bir kişi, çevresi toprak ve bitki kökleriyle kaplanmış beyaz bir plastik yoğurt kabı fark etti. Merak ederek kabın kapağını açan adam, içeride çok sayıda karıncanın hareket ettiğini gördü. Görüntülerde, kabın yalnızca karıncalarla değil, beyazımsı larva ve pupa benzeri yapılarla da dolu olduğu dikkat çekti.

YOĞURT KABININ İÇİNDEN KARINCA KOLONİSİ ÇIKTI

Kabın içinde yoğun şekilde hareket eden karıncaların yanı sıra farklı gelişim evrelerine ait olabileceği düşünülen beyazımsı yapılar da görüldü. Görüntüler, karıncaların plastik kabı yuva olarak kullanmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Karıncaların yumurta, larva ve pupalarını korunaklı alanlarda bir arada tuttuğu biliniyor. Kapta görülen yapıların da koloninin gelişim süreciyle bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.

KARINCALARIN KABI NE ZAMANDIR KULLANDIĞI BİLİNMİYOR

Toprağın altında kalan plastik kabın, karınca kolonisine korunaklı bir yaşam alanı sağlamış olabileceği düşünülüyor. Görüntülerde çok sayıda karıncanın bulunması dikkat çekerken koloninin ne kadar süredir burada yaşadığı ve kaç karıncadan oluştuğu konusunda bilgi bulunmuyor.

Sıradan bir yoğurt kabının karıncalar tarafından yuva olarak kullanılmış olabileceğini gösteren görüntüler, doğada farklı alanların küçük canlılar için yaşam ortamına dönüşebildiğini ortaya koydu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız