TRABZONSPOR YENİLGİSİ BARDAĞI TAŞIRDI
Süper Lig'de zor günler geçiren Samsunspor, kendi sahasında Trabzonspor’a 3-0 gibi net bir skorla mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü. Bu mağlubiyetle birlikte ligdeki yenilgi serisi üst üste 5 maça yükselen kırmızı-beyazlılarda yönetim faturayı teknik heyete kesti.
Sezonun ilk 7 haftalık periyodunda yalnızca 1 galibiyet ve 1 beraberlik alabilen Samsunspor, 5 karşılaşmadan ise sahadan eli boş ayrıldı. Toplamda 4 puanda kalan Karadeniz temsilcisi, Thorsten Fink dönemi için bitim kararı verdi.

FİNK'İN SAMSUNSPOR MACERASI 8 AY SÜRDÜ
58 yaşındaki deneyimli Alman çalıştırıcı, Şubat 2026’da Thomas Reis’in görevinden ayrılmasının ardından Samsunspor’un dümendeki ismi olmuştu. Yaklaşık 8 aylık görev süresi boyunca beklentilerin altında kalan ve ligdeki gidişatı düzeltemeyen Fink’in Samsun macerası noktalanmış oldu.
Kariyerinde daha önce Basel, Hamburg, Austria Wien, Vissel Kobe ve Genk gibi kulüpleri çalıştıran tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de bu sezon görevine son verilen teknik direktörler kervanına katıldı. Samsunspor yönetiminin yeni teknik direktör arayışlarına kısa sürede başlaması bekleniyor.