GAZİANTEP’E FÜZE PARÇASI DÜŞTÜ

İl Özel İdareden, “Lüks Makam Aracı” İddialarına Yanıt Geldi!
İl Özel İdareden, “Lüks Makam Aracı” İddialarına Yanıt Geldi!
İçeriği Görüntüle

Son dönemde **Orta Doğu’da yaşanan gerilim ve çatışmalar bölgedeki güvenlik endişelerini artırırken, dikkat çeken bir gelişme **Gaziantep’te yaşandı.

Edinilen bilgilere göre kentin Güneyşehir bölgesine bir füze parçası düştüğü tespit edildi. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgeye sevk edilerek çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Yetkililer, olay yerinde inceleme başlatırken vatandaşların güvenliği için bölgenin kontrol altına alındığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE HATAY’A FÜZE DÜŞMÜŞTÜ

Orta Doğu’da son günlerde yaşanan gerilim özellikle **İsrail ile İran arasındaki çatışmaların ardından daha da artmıştı.

Söz konusu saldırıların ardından İran tarafından gerçekleştirilen misillemeler sırasında fırlatılan bazı füzelerin parçaları Türkiye sınırına yakın bölgelere kadar ulaşmıştı.

Bu kapsamda daha önce Hatay’a da bir füzenin düştüğü bildirilmişti. O olayın ardından **Ankara ile Tahran arasında diplomatik temasların gerçekleştiği ve Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığın İran tarafına iletildiği açıklanmıştı.

MSB’DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep’te yaşanan son olayın ardından Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada balistik füzenin savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği ve düşen parçaların Gaziantep’e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Balistik füze NATI savunma sistemi tarafından düşürüldü. Füze parçaları Gaziantep’e düştü. Olayda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.”

BÖLGEDE İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın ardından güvenlik güçleri ve ilgili ekipler bölgede detaylı inceleme başlattı. Füze parçalarının düştüğü noktada güvenlik çemberi oluşturulurken uzman ekiplerin teknik çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşların güvenliği açısından bölgede alınan tedbirlerin sürdüğünü belirtirken olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.

Muhabir: Semih Dilbaz