Sinanpaşa Kaymakamı Bünyamin Miroğlu, beraberindeki heyetle Bulca köyünde faaliyet gösteren Mehmet Gürel Tarım İşletmeleri’ni ziyaret etti. Ziyarette bölgede alternatif tarımsal ürünler arasında yer alan aronya meyvesinin üretim süreci ve bahçede yürütülen çalışmalar ele alındı.
Aronya üretimi yapan Tülin Helvacıoğlu ve Kirami Gürel, Kaymakam Miroğlu ve beraberindeki heyeti üretim alanında ağırladı. Üreticiler, aronya yetiştiriciliği ile bahçede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ARONYA BAHÇESİNDE YERİNDE İNCELEME
Ziyaret sırasında Kaymakam Bünyamin Miroğlu, aronya bahçesini gezerek üretim alanında yetiştirilen ürünleri yerinde inceledi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Onur Bostancı da ziyaret kapsamında aronya üretimiyle ilgili yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Programa Jandarma Komutanı Üsteğmen Kasım ile Sinanpaşa İlçe Karakol Komutanı da katıldı.

ÜRETİCİLER ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Bulca köyündeki ziyarette aronya üretiminin mevcut durumu üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Tülin Helvacıoğlu ve Kirami Gürel, bahçede yürütülen çalışmaların yanı sıra aronya meyvesinin yetiştirilme süreci hakkında heyete bilgi aktardı.
İlçe protokolü tarafından gerçekleştirilen incelemede, üretim alanındaki çalışmalar yerinde görüldü ve aronya yetiştiriciliğine ilişkin bilgiler üreticilerden dinlendi.
