usd
49,0203
eur
55,7108
gram-altin
6.604,04
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Parçalı az bulutlu
weather
15°
Afyon Ana Haber Afyon Haber ATSO’da seçim günü netleşti: Üyeler 22 Kasım’da sandık başına gidecek

ATSO’da seçim günü netleşti: Üyeler 22 Kasım’da sandık başına gidecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönem için yapılacak Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri Seçimi’nin tarihi belli oldu. ATSO üyeleri, 22 Kasım Pazar günü oda hizmet binasında 09.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

ATSO’da seçim günü netleşti: Üyeler 22 Kasım’da sandık başına gidecek
MUHABİR: Raike Koçak

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönemin Meslek Komitesi ve Meclis Üyelerini belirleyecek seçim sürecinde tarih kesinleşti. ATSO tarafından yayımlanan duyuruya göre seçimler, T.C. Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı doğrultusunda gerçekleştirilecek.

SEÇİMLER 22 KASIM’DA YAPILACAK

ATSO Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri Seçimi, 22 Kasım 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçimlerin adresi de belli olurken, üyeler Dörtyol Mahallesi 2078 Sokak No:11 Afyonkarahisar adresinde bulunan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda sandık başına gidecek.

Seçim günü oda üyeleri, meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek üzere oy kullanacak.

OY VERME İŞLEMİ 09.00’DA BAŞLAYACAK

ATSO seçimlerinde oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar devam edecek. Üyeler, belirlenen 8 saatlik süre içerisinde oylarını kullanabilecek.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklardaki oyların sayım sürecine geçilecek.

OY KULLANIMI GİZLİ, SAYIM AÇIK OLACAK

Seçimlerde oy verme işlemi gizli oy esasına göre yapılacak. Üyeler tercihlerini gizli şekilde sandığa yansıtacak.

Oy verme işlemi sona erdikten sonra oyların tasnifi, sayımı ve dökümü ise açık şekilde gerçekleştirilecek. Böylece seçim sürecinde gizli oy, açık tasnif, sayım ve döküm yöntemi uygulanacak.

ATSO ÜYELERİ YENİ DÖNEM İÇİN OY KULLANACAK

22 Kasım’da yapılacak seçimlerle birlikte ATSO bünyesindeki Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri belirlenecek. Oda üyeleri, seçim tarihinde ATSO Hizmet Binası’na giderek oylarını kullanacak.

Seçimin ardından sandıklardaki oyların açık şekilde tasnif edilmesi, sayılması ve dökümünün yapılmasıyla sonuçların belirlenmesine yönelik süreç işletilecek.

SEÇİM KURULU KARARI DOĞRULTUSUNDA YAPILACAK

ATSO tarafından yayımlanan duyuruda, seçimin T.C. Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı doğrultusunda yapılacağı bildirildi.

Duyuruda seçim tarihi 22 Kasım 2026 Pazar günü olarak açıklanırken, oy verme saatlerinin 09.00-17.00 arasında olacağı ve işlemlerin gizli oy, açık tasnif, sayım ve döküm esaslarına göre gerçekleştirileceği belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız