Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Önder Artuk, başkanlık sürecindeki çalışmalarına devam ediyor. Saha ziyaretlerini sürdüren Artuk, bir yandan da Afyonkarahisar’ın ekonomik potansiyelini geliştirmeye yönelik hazırladıkları projeleri kamuoyuna açıklamak için gün sayıyor.
Çalışmalarını “Değişimle Büyüyen, Birlikte Güçlenen Afyonkarahisar” temel sloganıyla yürüten Artuk, mevcut yapıyı veya geçmiş dönemi eleştirmek yerine kentin sahip olduğu potansiyeli daha etkin şekilde harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.
“AFYONKARAHİSAR’IN KAYBEDECEK VAKTİ YOK”
Önder Artuk, Afyonkarahisar’ın ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma ulaşması gerektiğini ifade etti. Kentin öncelikle komşu büyükşehirlerle çeşitli alanlarda rekabet edebilir seviyeye gelmesi gerektiğini belirten Artuk, istihdam, ihracat, üretim, finansa erişim ve kişi başına düşen milli gelir alanlarına dikkat çekti.
Artuk, Afyonkarahisar’ın sahip olduğu potansiyelin Türkiye ekonomisinde daha güçlü bir konum elde etmesi gerektiğini belirterek, “Afyonkarahisar olarak kaybedecek vaktimiz yok. Öncelikle komşumuz olan büyükşehirlerle istihdam, ihracat, üretim, finansa erişim, kişi başına düşen milli gelir alanlarında rekabet eder hâle gelmemiz gerekir. Ardından da büyük potansiyele sahip olan Afyonkarahisar’ın, Türkiye ekonomisinde vazgeçilmez bir konumda olduğunu ispatlamalıyız.” dedi.

ARTUK’TAN “DEĞİŞİMLE BÜYÜYEN ŞEHİR” VURGUSU
Afyonkarahisar’ın gelişimini sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Artuk, hazırlıkların tamamlandığını ve projelerin kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.
Değişimin kent açısından yeni bir ivme oluşturacağını ifade eden Artuk, bu süreçle birlikte Afyonkarahisar’ın mevcut potansiyelini daha etkin kullanabileceğini ve büyük dönüşümlerin önünün açılacağını dile getirdi.
Artuk, açıklamasında, “Biz Afyonkarahisar’ı ileriye götürecek, kalkındıracak projelerimizi hazırladık. Kısa zaman içinde bu projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Değişim diyoruz. Afyonkarahisar, değişimle ivme kazanacak. Afyonkarahisar, değişimle potansiyelini harekete geçirme imkânı bulacak. Afyonkarahisar, değişimle büyük dönüşümlerin kıvılcımını yakacak. Afyonkarahisar kazanacak.” ifadelerini kullandı.