usd
49,2169
eur
55,2299
gram-altin
6.527,74
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Açık
weather
17°
Afyon Ana Haber Afyon Haber Milletvekili Özkaya Tanzanya’da Pakistan heyetiyle görüştü: Türkiye-Pakistan ilişkileri ele alındı

Milletvekili Özkaya Tanzanya’da Pakistan heyetiyle görüştü: Türkiye-Pakistan ilişkileri ele alındı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 153. Parlamentolar Arası Birlik Genel Kurulu için bulunduğu Tanzanya’nın Arusha kentinde Pakistan Milli Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki köklü kardeşlik ilişkileri ile parlamentolar arası iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Milletvekili Özkaya Tanzanya’da Pakistan heyetiyle görüştü: Türkiye-Pakistan ilişkileri ele alındı
MUHABİR: Raike Koçak

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, uluslararası parlamenter diplomasi kapsamında Tanzanya’da temaslarını sürdürdü. Özkaya, Arusha kentinde gerçekleştirilen 153. Parlamentolar Arası Birlik (IPU) Genel Kurulu kapsamında Pakistan Milli Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq ve beraberindeki parlamento heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Pakistan arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarının yanı sıra iki ülke parlamentoları arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Parlamentolar aracılığıyla karşılıklı temasların artırılması ve mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

ÖZKAYA, PAKİSTAN MİLLİ MECLİS BAŞKANI SADİQ İLE GÖRÜŞTÜ

Tanzanya’nın Arusha kentindeki IPU Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen görüşmede Ali Özkaya ile Pakistan Milli Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki köklü dostluk ilişkilerinin yanı sıra parlamentolar arasındaki mevcut iş birliğinin daha ileri seviyeye taşınması ele alındı.

Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin parlamenter diplomasi kanalları üzerinden de geliştirilmesinin önemine dikkat çekilen görüşmede, iki ülke parlamentolarının iş birliğini artırmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

TÜRKİYE-PAKİSTAN KARDEŞLİĞİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDEYDİ

Görüşmenin öne çıkan başlıklarından birini Türkiye ve Pakistan arasındaki uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkileri oluşturdu. Özkaya ile Pakistan heyeti, iki ülke arasındaki köklü bağların korunması ve mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Parlamentolar arasındaki temasların artırılması ve karşılıklı iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişi yapılırken, buluşma Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlamenter diplomasi boyutunu da gündeme taşıdı.

ÖZKAYA: “İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Ali Özkaya, Tanzanya’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.

Özkaya, açıklamasında, “153. Parlamentolar Arası Birlik (IPU) Genel Kurulu kapsamında Pakistan Milli Meclis Başkanı Sayın Sardar Ayaz Sadiq ve beraberindeki heyetle bir araya geldik. Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü kardeşlik bağlarını ve parlamentolarımız arasındaki güçlü ilişkileri daha da geliştirecek çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Parlamenter diplomasinin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirten Özkaya, “Parlamenter diplomasi vesilesiyle dost ve kardeş Pakistan ile ilişkilerimizi güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız