Bunca yıl sönmemiş umudum

Nisan değilse Mayıs

Perşembe değilse Pazar...

                                           Atilla ilhan

YENİDEN DOĞUŞ…

Mayıs nasıl güzel bir enerjiyle geliyorsun, hazır mısın? Hazır mısınız? Devrim yapmaya, öncü olmaya, yeniliğe, keşfe, maceraya. İşçi bayramına, anneler gününe, seçime, 19 Mayıs’a, Hıdırellez’e…

Mayıs, kendini yaza hazırlarken, çiçeklerin tomurcuklanıp açtığı, ağaçların yeşerdiği, bitkilerin filiz verdiği, hayvanların yaylaya çıktığı, sosyalleşmeyle bizlere yaşam ve bolluk enerjisiyle geliyor. Radikal değişimlere, seçimlere, cesaretli buluşlara, yolculuklara özellikle de kendinden kendine olan yolculuklara hazır mısın?

Mayıs kendi içinde 5 enerjisini taşırken, evrensel olarak da 3 enerjisini bize sunuyor. 3 ve 5 titreşimin yanında yılın enerjisiyle birlikte oldukça dolu bir akış söz konusu. Mayıs, Artıları kadar eksilerin de olacağı, yıkımlar kadar yeniliklerin de olacağı, kimisine bayram kimisine seyran olacak. Ve Adalet getirecek. Bilmeniz gereken en önemli şey bu ay belki de hayatımızın altı üstünden daha güzel olacak. Mayıs 5 enerjisiyle özgürlüğü değişimi seven bir enerjidir. Yenilenmeye tazelemeye davet ediyor, çünkü bir oluşumun tamamlanmasını ve yeni bir oluşuma geçme vaktini vurguluyor. Yaratıcılık, ilham, yaşam enerjisi ile ruhunuza şifa olacak şanslı bir ay. Elbette ki olumlu tarafları kadar olumsuz tarafları da olacaktır. Değişen durumlara uyum sağlamaya çalışarak yeni olanı sevin. Değişmek, dönüşmek, yenilenmek Mayıs ayının gerçek anlamda vazgeçilmezi olacaktır. Dolayısıyla değişiklik yapmak size ve çevrenize serbest bir enerji sağlayacaktır.

Mayıs, kendi içerisinde büyüme, genişleme enerjisi taşır demiştik. Bu enerji içinizdeki potansiyelinizi, gücünüzü dışarı çıkartmak için sizi itecektir. Bu itiş ile ortaya çıkan enerji hem kollektif olarak, hem de bireysel olarak devrim niteliğinde kararlar almaya götürebilir. İş birliği ve takım çalışmalarında çözüm odaklı olmakta fayda var. Maddi ve manevi olarak netlik içerisinde güven içerisinde olmak isteyeceksiniz. Daha çok çıkarlarınız doğrultusunda ilerlemeyi tercih edebilirsiniz. Mantık çerçevesi dahilinde hareket etmek ama daha çok maddi bir düzen oluşturmaya yöneleceksiniz. Yeniden doğmak, tohum ekmek için kararlar alınabilir. Tabi ki de kararları alırken dengeli hareket etmek ve eyleme geçmek önem arz edecek. Bu ayın sınavı değişmek ve yeniden doğmak olacak. Daha çok para, güç, cinsellik ve haz odaklı bir dönem. Sırlar ve inanç alanında doğru bildiklerimizi sorgulamak, araştırmalar yaparken içeriden dışarıya değişim göstermek gündemde olacaktır.

Havaların güzelleşmesiyle kendinizi dışarıya atma isteği, hayattan zevk alma, ruhumuzu neşelendiren aktivitelere dahil olma kısacası sosyalleşme adına güzel bir ay. Sosyalleşmek isterken iletişimde olduğumuz insanlarla keyifli zamanlar geçirip enerjinizi bilgi sahibi olmaya harcamalısınız. Hazzın ve bağımlılıkların tuzağına düşmemeye dikkat edelim. Gereksiz tartışmalardan kaçınmayı başkalarının düşüncelerine de önem verip fikirlerinden yararlanmayı deneyimlemeyi tavsiye ederim. Mayıs ne kadar yenilikçi ve rengarenk bir ay olsa da enerjisel olarak huzursuzluk da getirecektir. Huzursuzluğun sebebi Mayıs’ın gezmek, eğlenmek, sosyalleşmek enerjisinden dolayı ertelediğiniz işlerin sorumluluklarının yükümlülüğünden olacaktır. Emin adımlarla ilerleyin net ve sabırlı olun. Mayıs sizin yaratıcılığınızla, yeteneklerinizle, analitik zekanızla ön planda olabileceğiniz bir ay. Hayal gücünüzü de işin içine kattığınızda birçok alanda sahne önünde kendinizi bulabilirsiniz. Organizasyonlarda bulunmak, sunumlar yapmak, kendinizi sözlü ve yazılı ifade ederken, sanatın herhangi bir dalında bir anda bulabilirsiniz. Ama unutmayın sözcükleri kullanırken hem kaleminiz hem beden diliniz hem de diliniz iğneleyici, eleştirel, ayrımcı olmasın. Her bir kelimeniz ve sözünüz önemlidir, söz büyüdür. Dünya genelinde sarsıntılı bir sürece girmiş olacağız. Yine gündemimizde su temaları, sarsıntılar, ekonomik krizler, sırların ortaya çıkacağını ön görürken hem bireysel hem kolektif olarak etkileyeceğimiz bir ay olacak. Yaşayacak olduğunuz olumsuzluklar karşısında entrika, dedikodulara dikkat edilmeli ve duygularınızı öfkeye kapılmadan ifade ederek dışarı aktarmaya çalışmalısınız. Yoksa bu sizde iç öfkeden kaynaklı sağlık sorunu olarak, mide bölgesinde hassaslaşmaya sebebiyet verebilir. Baş ağrısına, cilt hastalıklarına karşı korunmalı en çok da solunum yollarına dikkat etmeliyiz.

Öz saygınızı ve öz değerinizi yitirmeden girişecek olduğunuz eylemlerinizde rızkınızın bol olmasına niyetlenin. Ama rızık da derken, sadece maddi boyutunu düşünmeyin. İyi insanlara denk gelmek, sevmek ve sevilmek de bir rızık meselesidir. Dengin dengini bulması en büyük mutluluk. İyi insanlara rastgelesiniz. Mayıs ayı enerjisinin sizlere şans getirmesini dilerim.

ELMAS KAMA

MYSAMLENUMEROLOG