Hayat almak ve vermek arasında sürekli yaşanan bir değişimse kuralı da basittir. Ne verirsen o sana geri döner. Ben sevgi vermeyi seçiyorum. Ya siz?

Baharın en güzel aylarından birindeyiz; Nisan. Latince kökeni “aperire” açmak anlamına gelir. Nisan aslında büyüme ayıdır; biz bu ay güzellikleri büyütelim olur mu?

Geçtiğimiz ay, önderlik ettiğimiz, hedef koyduğumuz ve bu hedefi toprağa ektiğimiz bir enerji hakimdi. Ektiğimiz tohumlar fide vermeye başladı. Toprak yırtıldı sancılı sürecin geçmesiyle dinginleşti, artık yaratıcılığınızın görünür olduğu, güzellikleri görme aşamasındayız. Sadece geniş bakın, görünmeyeni de görmeye çalışın. Her ne kadar neler olabileceğini kestiremediğimiz zorlu bir evreden geçiyor ve hayal etmekten korkuyor olsak da geçecek.

Mart ayının enerjisine göre bu ay tam tersi kendimiz için bir şeyleri başlatmaktan ziyade, iş birliği, ortaklıklar, başkalarıyla ortak çalışma yani tam anlamıyla birliktelik ayıdır. Bu ayın anahtar kelimesi diplomasi. Ana başlıkları Liderlik, inisiyatif almak, aydınlanma, ilham, disiplin, aidiyet anlamında toprağa dönüş, sadakat, araştırma, manevi ve duygusal arınma olurken, ayrıca duygusal tepkiler, sakinlik, takım çalışması, ev, ortaklıklar ve psişik duyarlılık konuları da öne çıkacak. Sağlık özellikle kadın hastalıkları ve kalp rahatsızlıkları gündeminizi meşgul edebilir.  En yıkıcı enerji akışı, su ve suyun getireceği doğal afetlerde, protest eylemlerde, öfke ve cinsel dürtülerde toplanıyor. Sudan gelecek olan olumsuzlukların akışı değişmesi için şifasını almayı kabul edelim. Nisan yağmurları bereket bolluk getirsin.

Nisan ayına kendi içinde barındırdığı 4 enerjisi ile tefekkür ve tövbe ayı olarak da bakabiliriz. 4 kutsallığı, maneviyatı kendi köklerine dönüşü temsil eder. Sebat ve dayanma gücüdür. Evine, toprağına vatanına sahip çıkma, sıkıca sarılma, güdülerini besler. Rumi takvimine göre de ikinci ayı temsil eder. Nisan ayı evrensel olarak da 2 enerjisini bize yansıtacak. Bu enerji bize gerek kariyer, gerekse kişisel hayatımızda kendi başımıza ya da tek olarak var olmanın değil, tam tersine iş birliği içinde olmanın, takım çalışmasının öne çıkacağı bir ay getirecek. Nisan ne kadar yeniden açmak, başlangıcın ardından adım atmak, düalite ve denge sağlamak olsa da çokluğun içinde tekliğe gidişi de bize gösterecek, kabule geçmeyi sunacak. Bireysel olduğunuz alanlarda atacak olduğunuz adımlarda savaşma gücünüzü de gösterecek.

Bu ay, başkalarının ilgisini çok çekmektense yaptığınız eylemlerde kendinizi ortaya koyduğunuzda adil olmanın altını çizmeniz de gerekecektir. Yapacak olduğunuz seçimlere dikkat edilmeli. Unutulmamalı ki eylemlerimiz özgür irademizdir. Kader kurbanı rolünden çıkılmalı. Külli irade her anın içinde vardır. Beşer, ilahi ile olan bağını acıyla aşk ile öğrenir öğrenmesine de akıllanır mı? Evet bu ay sevginin aşkın bireysel ilişkilerin de daha görünür olacağı, cinsellik ve cinsellikle ilgili gündemlerin, kadın ve kadın konulu haberlerin daha çok duyulacağı bir dönem. Aile, iş ve ev ortamında denge ve uyum olmazsa empati eksikliğine ve bireysel kaprislere şahit olabiliriz. İlişkilerin ön planda olduğu bu ay yürüdüğünüz yollarda daha dikkatli, yalansız ve adil olunmalı, yolun hakkını vermeli. Ayaklarınız kanasa bile. Samimiyetsiz samimiyetler içinde olmamak için neler mümkün?

Nisan ayının bizi zorlayacak olduğu alanlar içinde 4 elementi de ağır basacaktır. Bu da bize toprağı işaret eder, vatanı. Toplumsal konularda tahammülsüzlük son evreye gelebilir. Etinizle kemiğinizle hayata tutunmak, alanınızı korumak, toprağınıza, vatanınıza sahip çıkmak isteyebilirsiniz. Siyasiler ve dünya liderleriyle ilgili gündemlerin yoğun konuşulacağı bu dönemde, sosyal mecralarda bireysel ilişkilerinizde daha dengeli bir iletişim benimsenmeli. Spekülatif ve kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durulmalı. Ne kadar olumlu aktarım yapmak istesem de Kolektif olarak etkileneceğimiz durumların başında suyla beraber gelecek olan doğal afetler, denizler daha ön planda olurken, ekonomik olarak da zorlanabiliriz.

Güvendiğiniz dağlara kar yağmaması için ortaklıklar, ev, eş, aile bireyleriyle maddi anlamda gerginlikler yaşamamaya dikkat edilmeli. Sadakat ve güven için, alın teri dökmeniz, emek vermeniz gereken zamanlar. En çok da ev ortamında. Çünkü bireysel duygu ve düşüncelerde yanlışlıklar fark edilebilir, emek verdiğiniz alanlarda sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Sözlü, yazılı iletişimlerde daha dikkatli olmalı sıkıntılı tartışmalardan uzak kalmalısınız. Sabır çok kıymetli. Bu süreçte zorlu olsa da en çok kendinize karşı sabırlı olmaya önem verin. Geçen ay ekmiş olduğunuz tohumlarla ilgili planladığından daha fazla iş çıkabilir toprağınızı sulama vakti. Görünür olan filizlere emek verin ki yeşersin.

Ramazan-ı şerifin de içinde olduğu bu ay, iki enerjisinin hakkını vermek adına yedirmek içirmek, dostlarla vakit geçirmek ve yardımlaşmak hem ruhunuzu hem bedeninizi beslemek için son derece elverişli bir ay. Ay ve duygular birbirine bağlı olacağından, su gibi olduğunuzu hatırlayarak akışınızı değiştirebilirsiniz. Sezgilerinize güvenerek akışta kalmaya ve mutlu olmaya bakın.

‘’Sihirli bir değneğe sahip olmayı bekleyen insanlar

Asıl sihirli değneğin kendileri olduğunu göremez’’…

Thomas Leonard

 

 

MYSAMLENUMEROLOG

ELMAS KAMA