Şampiyon'a yakışır kutlama

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan, teknik heyet, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı. Renkli görüntülere sahne olan Şampiyonluk kutlamasında taraftarlar dört yıl aradan sonra profosyonel lige çıkmanın keyfini çıkarttı. Takım otobüsüyle alan giren futbolcuları meşaleler ve tezahüratlarla karşılayan taraftarların sevinci görülmeye değerdi. 

a1-010.jpg

Başarı Afyon'un Olsun....

 Kutlamaların açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Bir yıllık  başarılı mücadelenin sonucu hep birlikte aldıklarını söyleyen Başkan Çoban; “Bu başarıda en büyük katkıyı taraftarlarımız yaptı. Sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Futbolcularımız, teknik heyetimiz yardımcı personelimiz gerçekten olağanüstü bir performans gösterdiler.2013 yılında  hem voleybol, hem basketbol takımımızı hemde futbol takımımızı oluşturduk.  Futbol takımımızın başında İl Genel Meclisi Başkanımız Salih  Sel Ağabeyimiz, yönetimi ile birlikte üç yıldır başarılı bir yönetim sergilediler. Basketbol takımımız ilk yılda bölgesel ligden, ikinci lige çıktı.Voleybol takımımız ilk yılında üçüncü ligden ikinci lige şimdide Efeler Ligine çıktı. Aynı Afjet Afyonspor gibi iki yıl süreyle ikinci ligde bekleyerek ikinci yılın sonunda birinci lige terfi etti. İnşallah sizlerin de desteği ile İkinci ligden, PTT 1. lige bu sene çıkacağız. Başarı hep Afyon'un olsun, kıskananlar çatlasın” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından futbolcular taraftarların tezahüratları eşliğinde alandan ayrıldı.  


Baştürk “Sözümüzü tuttuğumuz için çok mutluyum”

Afjet Afyonspor’u şampiyon yapan teknik direktör Nihat Baştürk sezon başında verdikleri İkinci lig sözünü tuttukları için çok mutlu olduklarını dile getirerek düşüncelerini gazetemizle paylaştı.

Taraftara verdiği şampiyonluk sözünü tuttuğu, Başkan Salih Sel’in’ güvenine layık olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Baştürk, “Bu büyük camia her şeyin en iyisini hak ediyor. Efsanenin geri dönüşüne biraz katkı sağlayıp, gaz verebildiysem ne mutlu bana” dedi.  

Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Nihat Baştürk önceki günkü maçla ilgili olarak, “Rakibi birkaç izlemiş, zaafları konusunda bilgi sahibi olmuştum. Bize büyük zorluk çıkartabilecek düzeyde bir takım değildi. Maçın hakimi bizdik, çok sayıda pozisyon ürettik ancak benim istediğim düzeyde olduk.. Çok daha iyi oynadık.  Maçın tansiyonu yüksekti, ben bile bunca deneyimime rağmen etkilendim. İstediğimiz gibi oynayıp kazanmasını bildik” dedi.

“Bugünleri gördük çok şükür”

Baştürk camiaya, taraftara sezon başında verdiği şampiyonluk sözünü tutmanın, Başkan Salih Sel’in güvenine layık olmanın mutluluğunu yaşadığını da söyledi, “Allah’a çok şükür bugünleri gördük. Yanılmadık, yanıltmadık. Özellikle bu büyük taraftarı mutlu ettiğimiz için ayrı bir gurur yaşıyorum. Afjet Afyonspor büyük camia, taraftarı çok büyük, onlar her şeyin en iyisine layık” dedi. Teknik patron Baştürk, Afjet Afyonspor’un hız kesmeden yoluna devem edeceğine inandığını da belirtti, “Efsane eski günlerine mutlaka dönecek. Geri dönüşe katkı sağlayıp, gaz verebildiysem ne mutlu bana” dedi.

Şampiyon gönüllerince eğlendi

Tarih yazarak 2.lige yükselen Afjet Afyon Spor şampiyonluk kutlaması gerçekleştirdi. Afjet Afyon Spor yönetimi ve futbolcuları şampiyonluk kutlamasında bir araya geldiler.

Şampiyon Afjet Afyon Sporun kutlaması yapıldı.. Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalarda, Afjet Afyonsporlu futbolcular, taraftarlar ve yöneticiler şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

Kutlamalara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, takımın dört dörtlük bir zafer kazandığını belirtti.

Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Salih Sel ile yönetici ve futbolculara teşekkür eden Eroğlu, "Soyunma odasında futbolcu kardeşlerimin yanına gittiğimde onlara kendilerini Süper Lig'e beklediğimi söyledim. Onlar da sağ olsunlar 'Tamam' dediler. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Futbolda centilmenlik örneğini bütün Türkiye'ye gösterdiler." diye konuştu.

Kulüp başkanı Sel ise Bakan Eroğlu'na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve taraftarlara teşekkür etti. Futbolculardan Aykut Uluç da, şampiyonluğu taraftarlara armağan ettiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri yapıldı. 

Alkışlar şampiyon Taraftara

Afjet Afyonspor taraftarı bu sezon tribünlere 2004’lü yılların heyecanını yeniden getirdiler.

 Bu sezon takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmayan, iç saha deplasman demeden üzerlerine düşen görevi yapan taraftar, takımları şampiyon olamasa bile tezahüratları, yaptıkları kareografi ve 3 Ligi’nin en kalabalık grubu olarak şampiyonluğu fazlasıyla hak ettiler.

Takımlarının şampiyon olacağına fazlasıyla inanan taraftar beklentilerine cevap bulamamış olmasına rağmen bu sezon ki görüntüsü ile sınıf çoktan geçti.

2004 RUHUNU YAKALADIK

Afjet Afyonspor’un 2007 yılında 2 Ligin kapısını aralamasında verdikleri destekle büyük pay sahibi olan ve o tarihten sonra heyecanları yavaş yavaş kaybolan taraftar bu sezon eski havasını bulmaya başladı. Takımlarının oynadığı güzel futbol ve aldığı sonuçların ardından her maç sayıları biraz daha artan taraftar, iç saha deplasman demeden tüm maçlara aynı ilgiyi göstermeye çalıştılar.

Lig boyunca Sakarya taraftarı sosyal paylaşım sitelerinde kulüpler arasında kin ve nefret tohumları saçmaya çalışsa da Afyon taraftarı centilmenlik ve fair play çerçevesinde hareket etmeye özen gösterdi. Özellikle Afyon’a gelen takım ve taraftarlarına iyi bir ev sahipliği yapan taraftar, sezon boyunca kötü tezahüratlardan da kaçınmaya çalıştı. Yaptıkları kareografi çalışması ile Türkiye’ye örnek olan taraftar özellikle iç saha maçlarında 3 Ligi seyirci rekorlarını alt üst etti. Tüm maçlarını 3-5 bin taraftara oynayan Afjet Afyonspor’un şampiyonluğu yakaladığı ligde taraftar sağladığı bütünlük ile gönüllerin şampiyonu olmayı da başardı. 

Halkın takımı!

Dört yıl aradan sonra 3. Lige yeniden adını yazdıran ve burada büyük başarı elde ederek 2lige yükselen  Mor Beyazlılar tarihi bir şampiyonluk yaşadı

Maçın ardından büyük bir şölen havasında yaşanan sevinçler objektiflere güzel görüntüler ile yansıdı.
Afjet Afyonspor yönetim kurulu şampiyonluğu doyasıya bir mutluluk içinde yaşadı. Yeni şehir Stadından sonra ise Afyon şehir Merkezi’nde şampiyonluk kutlamaları yapıldı.

Mor Beyazlı Taraftarlar Kurtuluş caddesinin ortasında araçta bulunan futbolcular ve yöneticilerle birlikte  Afyon sokaklarını “Şampiyon Afyon” sesleriyle inletti. Özellikle Başkan Salih Sel Takım otobüsünden taraftarlara seslenerek"Biz halkın takımıyız, biz halkız. Birlikte başardık" dedi. Takım otobüsünün üzerindeki futbolcular zaman zaman tezahüratlara eşlik etti.