Çay Karaca Ören Belediye Başkanı Üzeyir Kasap, bir basın açıklaması yaparak, belediyeye kendisinden önce mevcut yönetimin şirket üzerinden 9 kişiyi işe aldıklarını bunlardan 5 inin daimi işçi kadrosunda gözüktüğünü, fakat söz konusu işçilerin seçimlerin ardından 28 gündür belediye de görmediğini ifade etti.

Yani işçilerin 28 gündür işe gelmediğini ifade eden, başkan Kasap, şu ifadelere yer verdi,

“ Biz belediyeyi devir aldığımızdan bu yana bizden önceki yönetim tarafından işe alınan işçiler maalesef işe hiçbir gerekçe göstermeksizin gelmiyorlar.

 Kendilerine işe gelmeleri ve çalışmaları yönünde birkaç defa ihtar çektiğimiz halde, yine gelmediler. Benden kafalarına göre iş bekliyorlar, burası benim babamın çiftliği değil, Peygamber makamı, tüyü bitmedik yetimin hakkı var burada, ben çalışmayan işçiye bedava para verecek değilim.

3 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı 3 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı

 Benim derdim kimsenin ekmeği ile oynamak ta değil, öyle olsaydı eğer, burada kimi istersem onu istihdam ederdim. Ama derdimiz ekmekle oynamak değil. Biz işe gelmeyen işçilere gerekli uyarılarımızı yaptık ve bizim uyarılarımıza rağmen durum değişmedi.

Biz de söz konusu bu arkadaşlarımızın işine son verdik. İşe gelmeyenlerin yerine de yeni alımlar yaptık. Kamuoyuna saygıyla duyurulur Karaca Ören Belediye Başkanı Üzeyir Kasap” ifadelerine yer verdi.