Bunun yanı sıra işletmeler sosyal medya platformları üzerinden de satış yapabiliyor. Bazı işletmeler yalnızca bir platform üzerinden satış yapmaya odaklanırken bazı işletmeler ise çoklu kanallar üzerinden satışlarını yapıyor.

E-ticaret yapacak olan her işletmenin belirli unsurlara dikkat ederek hareket etmesi ise e-ticaretteki başarılarını artırıyor. İnternetten Satış Yapmak: İnternetten Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler için adım adım internetten satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

İnternetten satış yapmak için belirli bir ürün gamına sahip olmanız ve bu süreçte satılacak ürünleri iyi bir şekilde seçmeye önem vermeniz gerekiyor. Çünkü e-ticaret firmaları satacakları ürün ve hizmetleri iyi bir şekilde seçtikleri takdirde e-ticarette kârlılıklarını artırabiliyor. Bu nedenle e-ticaret istatistikleri, e-ihracat istatistikleri, internetten satılacak ürün tavsiyeleri gibi araştırmalar yapabilir ve satacağınız ürünleri doğru bir şekilde seçebilirsiniz.

Şirketinizi Kurun

İnternetten satış yapacak olan her kişi ve işletmenin yasal bir şekilde satış yapabilmesi için bir şirkete ihtiyacı vardır. Çünkü şirketi olan işletmeler hem sanal pos anlaşması yapabilmekte hem de fatura kesebilmektedir.

·         Şahıs şirketi

·         Anonim şirket

·         Limited şirket

Türleri e-ticaret yapacak markaların en çok tercih ettiği şirket türleridir fakat bu süreçte kurulacak olan şirketlerin avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir.

Sitenizi Açın

Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak ve ürün satışı yapabilmek için bir online mağazaya da ihtiyacınız bulunmaktadır. Site açma sürecinde markalar açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ticaret paketleri, e-ticaret sitesi yazdırma yöntemlerini tercih ederek hareket etmektedir.

Profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen her işletme de özellikle Ticimax gibi profesyonel alt yapıları tercih etmektedir. Çünkü Ticimax gibi e-ticaret altyapıları içerisinde markaların ihtiyaç duyacağı modül ve özellikler bulunmaktadır ve işletmelerin e-ticaret süreçlerini yönetmesi kolaylaşmaktadır.

Ürünlerinizi Yükleyin ve Sitenizi Tasarlayın

Site kurma yönteminizi seçtikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da ürün yüklemek ve site tasarımı yapmak. Bu süreçte ürünlerinizi yüklerken ürün görselleri, açıklamaları, kategori yapısı gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

Site tasarım sürecinde ise markanızın kurumsal kimliğine uygun banner ve slider tasarımları yapabilir. Kurumsal kimliğinizi ön planda tutarak sitenizi tasarlayabilirsiniz. Böylece hem hedef kitlenizde yer alan kişilere güven verebilir hem de satışlarınızı artırabilirsiniz.

Sanal Pos Anlaşması Yapın

Ürün yükleme ve tasarım süreçlerinin ardından sanal pos da almanız gerekiyor. Sanal pos anlaşmaları e-ticaret siteniz üzerinden kredi kartı ve banka kartı ile ödeme almanıza olanak tanıyor. Bu süreçte işletmeler her zaman bankalar ya da ödeme sistemleri ile çalışarak anlaşmalarını sağlıyor.

Siz de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurarak sanal pos anlaşmasında avantajlı fiyatlar ve komisyon oranlarından yararlanabilir ve e-ticaret firmanızın kârlılığını artırabilirsiniz.

Kargo Anlaşması Yapın

E-ticaret sitenizin kurulum süreçleri tamamlandıktan sonra kargo anlaşması yapmalısınız. Kargo anlaşmaları e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini müşterilerine uygun fiyatlar ile göndermelerini sağlayan anlaşmalardır ve e-ticaret sitelerinin satışa hazır hale gelmesinde oldukça önemlidir.

E-ticaret Sitenizi Pazarlayın

İnternetten satış yapmak için sosyal medya pazarlaması, Influencer marketing, affiliate marketing, Google ads ve seo çalışmaları yapmaya önem verebilir ve böylece hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz.