Gündem dışı söz alan CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, 6 Şubatta gerçekleşen depremin yıl dönümünü hatırlattı. Nergiz; “Bugün 6 Şubat büyük depremin yıl dönümü. Kaybettiğimiz canlar için ve kaybettiğimiz her can için üzgünüz. Depremde yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaştığımızı bildirmek istiyorum” dedi.

SULTANDAĞI’NDA TAVUK ÇİFTLİKLERİ BOŞ

Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi

 Sultandağı ilçesinde bulunan tavuk üreticilerinin çiftliklerinin boş olduğunu söyleyen Nergiz, üreticiler için yardım yetkililerden ellerini taşın altına koymasını istedi. Nergiz;” Sultandağı’nda tavuk çiftlikleri aylardır boş. Aylardır üreticiler çiftliklerine civciv koyamıyor ve herhangi bir çözüm üretilmediğini öğrendim. Bu sorunun daha önce çözüldüğünü öğrendim ama çözülmemiş. Bu çiftlikler için belirli şartlar ve koşullar getirilmiş ama, bu insanların bu standartları ve şartları yerine getirecek mali imkanları yok. Onlara bu konuda ilimizin, ilçemizin ve devletimizin yardımını rica ediyorum. Onların sesi olarak konuşuyorum. Üreticilerin çiftliklerine ve civcivlerine kavuşmalarını diliyorum” dedi.

AFYONKARAHİSAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

Gündem dışı söz alan MHP Çay İl Genel Meclis Üyesi Faruk Kökcür,6 Şubat depreminde insanları depremin değil binaların öldürdüğünü söyledi. Kökcür; “ Ben burada hem şahsım adına hem partim olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok önemsediğimiz bir konu var, kentsel dönüşüm. Şuan mahalli bir seçime doğru gidiyoruz. Aslında başta hükümet olmak üzere belediyelerin yapması gereken en önemli konu kentsel dönüşüm. Biliyorsunuz Türkiye deprem bölgesi Afyonkarahisar bir deprem bölgesi onun için kentsel dönüşüme kesinlikle ihtiyaç var. İlimizde , yıllanmış ve yorgun her yıkılmayı bekleyen binalar var. Onun için en önemli konu mahalli idarelerde kentsel dönüşüm".