usd
48,9856
eur
55,7874
gram-altin
6.557,88
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Kapalı
weather
12°
Afyon Ana Haber Gündem Öğretmen Mehmet Bilgili’yi kim öldürdü? Öğretmen Mehmet Bilgili’yi yeğeni A.E.B. mi öldürdü?

Öğretmen Mehmet Bilgili’yi kim öldürdü? Öğretmen Mehmet Bilgili’yi yeğeni A.E.B. mi öldürdü?

Osmaniye’nin Çardak köyündeki Farabi Anadolu Lisesi’nde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Mehmet Bilgili’nin okul bahçesinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi gündeme geldi. Saldırının ardından gözaltına alınan şüphelinin Bilgili’nin yeğeni A.E.B. olduğu belirtildi. Peki, Mehmet Bilgili’yi kim öldürdü, A.E.B. yeğeni mi, saldırı neden gerçekleşti? İşte detaylar...

Öğretmen Mehmet Bilgili’yi kim öldürdü? Öğretmen Mehmet Bilgili’yi yeğeni A.E.B. mi öldürdü?

Osmaniye’de öğretmen Mehmet Bilgili’nin okul bahçesinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde bulunan Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde meydana gelen olayda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Bilgili, silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Bilgili, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Öğretmenin daha sonra hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayın ardından şüpheli A.E.B.’nin yakalandığı belirtildi. Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yaptığı açıklamada şüphelinin Mehmet Bilgili’nin yeğeni olduğunu ve olayın dayı-yeğen arasında daha önce yaşandığı belirtilen husumet kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.

ÖĞRETMEN MEHMET BİLGİLİ’Yİ KİM ÖLDÜRDÜ?

Mehmet Bilgili, Osmaniye’nin Çardak köyündeki Farabi Anadolu Lisesi’nde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapıyordu. Bilgili, okulun bahçesinde silahlı saldırıya uğradı.

Saldırının ardından ağır yaralanan Bilgili, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören öğretmen, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından güvenlik güçleri tarafından soruşturma başlatıldı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen A.E.B. ise olaydan kısa süre sonra yakalandı.

A.E.B. MEHMET BİLGİLİ’NİN YEĞENİ Mİ?

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’nin açıklamasına göre saldırının şüphelisi A.E.B., Mehmet Bilgili’nin yeğeni.

Vali Serdengeçti, olayın eğitim kurumuna veya öğrencilere yönelik bir saldırı olmadığını belirterek, olayın dayı-yeğen arasında yaşanan husumet çerçevesinde değerlendirildiğini ifade etti.

Valinin açıklamasında, Bilgili ile yeğeni arasında son dönemde bir husumet bulunduğuna ilişkin değerlendirmelerin soruşturma kapsamında ele alındığı aktarıldı.

MEHMET BİLGİLİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Saldırının kesin nedeni, yürütülen adli soruşturmanın ardından netlik kazanacak. Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bilgili ile yeğeni A.E.B. arasında daha önce bir husumet oluştuğunun değerlendirildiğini açıkladı.

Vali Serdengeçti, olayın tüm yönleriyle kolluk kuvvetleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında saldırının nedeni ve olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin ayrıntıların incelendiği bildirildi.

Valinin açıklamasında ayrıca Bilgili’nin geçmiş dönemde yeğenine destek olduğu ve onu evladı gibi gördüğüne ilişkin bilgilerin bulunduğu, ancak son dönemde aralarında sorunlar yaşandığı yönündeki değerlendirmeler de yer aldı.

A.E.B. YAKALANDI MI?

Saldırının ardından şüpheli A.E.B.’nin okulda görev yapan güvenlik korucusu tarafından yakalandığı açıklandı. Vali Serdengeçti, şüphelinin saldırının hemen sonrasında yakalandığını ve olayda kullanılan silahın da soruşturma kapsamında incelendiğini belirtti.

Farabi Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgenin jandarma sorumluluk alanında olduğu da açıklandı. Olayın ardından kolluk ekiplerinin çalışmaları başlatıldı.

MEHMET BİLGİLİ’NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Mehmet Bilgili’nin hayatını kaybetmesinin ardından olayla ilgili adli süreç başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olayın tüm yönleriyle incelendiği belirtildi.

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, soruşturmanın sonucunda olayın aydınlatılacağını ifade etti. Bilgili’nin hayatını kaybettiği saldırının öğrencilere veya eğitim faaliyetlerine yönelik olmadığı, olayın dayı-yeğen arasındaki husumet kapsamında gerçekleştiğinin değerlendirildiği açıklandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız