Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün görevine son verildi. Cumhurbaşkanı kararı, 20 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Gönül’ün görevden alınması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturması kapsamında hakkında soruşturma izni verilmesinin ardından geldi.
İBRAHİM ÖMER GÖNÜL HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fon soruşturması kapsamında İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni talebinde bulunmuştu.
Talebin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2 Ekim’de Bakanlığın Teftiş Kurulunu ön inceleme yapmak üzere görevlendirmişti.
Ön inceleme sonucunda hazırlanan rapor doğrultusunda Gönül hakkında soruşturma izni verildiği bildirilmişti. Görevden alma kararı ise Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İBRAHİM ÖMER GÖNÜL DAHA ÖNCE SPK BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI
İbrahim Ömer Gönül, 18 Nisan 2022 ile 18 Nisan 2026 tarihleri arasında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olarak görev yaptı.
Gönül, SPK başkanlığı döneminin sona ermesinin ardından görevini Mahmut Sütçü’ye devretmişti. Daha sonra Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanlığı görevini üstlenmişti.
MAHMUT SÜTÇÜ’NÜN DE GÖREVİNE SON VERİLDİ
Haberde yer alan bilgilere göre Mahmut Sütçü, sağlık sorunları nedeniyle istifasını sunmuştu. Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Sütçü’nün de görevine son verildi. Gönül ve Sütçü’ye ilişkin kararlar, kamu kurumlarındaki üst düzey görev değişikliklerini gündeme taşıdı. Önemli not: Hakkında soruşturma izni verilmiş olması, tek başına kişinin suçlu olduğu anlamına gelmiyor. Soruşturmanın sonucu ve varsa yargı süreci, yetkili makamların değerlendirmeleriyle netleşecek.
