AK Parti'de Temayül  Heyecanı AK Parti'de Temayül Heyecanı

Afyonkarahisar esnaflarından olan Ömer Altınay konuşmasında Cumhuriyet ve Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparken şehrin kangren haline dönüşmüş sorunlarından bahsetti. Başkan Aday Adayı Ömer Altınay uzun süredir lokumculuk yaptığını belirterek, “Bizler firma olarak bugüne kadar Türkiye'nin ağzını tatlandırdık. Bugünden itibaren ise gönülleri tatlandırmak üzere yola çıktık” diyerek konuşmasına başladı.

CUMHURİYET VE TÜRKİYE YÜZYILINA DEĞİNDİ

Altınay konuşmasında neden aday olduğunu açıklayarak şöyle devam etti: “Ben neden aday oldum? Bu sorunun yanıtını vermek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Cumhuriyet'in ilk ışıklarının yakıldığı bu şehirde, Türkiye Yüzyılının ilk belediye başkanı olmak, ve bu şehre hizmet etmek büyük bir onurdur. Böylesi kadim bir memleketin gelişmesi için bugüne kadar çivi çakan, taş üstüne taş koyan herkese minnettarız. Bu şehrin kangren olmuş pek çok sorunu olduğunun da farkındayız. İşte bu sorunlara kalıcı bir neşter vurmak için biz bu yola talip olduk.”

DÜNYA İLE YARIŞAN BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İSTİYORUZ

Ömer Altınay konuşmasında diğer belediye başkan aday adaylarına gönderme yaparak şunları söyledi: “Biz bu şehrin yeni bir söyleve yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğuna inanlardanız. Biz polemiklere boğulan bir şehir değil, yaşayan, nefes alan, dünya ile yarışan bir şehir inşa etmek için yola çıktık. Biz bu şehrin kavgaları ve kısır döngüleri ile değil zenginlikleri ile konuşulan bir şehir olması hayaliyle yola revan olduk.”

ESNAF GÖZÜYLE DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Altınay konuşmasında akıllı şehir yapılarından bahsederek Afyonkarahisar’ın bu konuda elverişli bir arazi yapısı olduğunu şu sözleriyle dile getirdi: “Kaldırımlar, yollar yapmak için değil, akıllı şehirlerin tartışıldığı bir dünyada Afyonkarahisar'ın yerini alması için yola çıktık.”

>>İBRAHİM ARTIÇ