usd
49,1457
eur
55,3215
gram-altin
6.612,68
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Kapalı
weather
9°
Afyon Ana Haber Galeriler Spor Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye

Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye

Galatasaray’da Sporting ve Trabzonspor deplasmanlarında alınan sonuçların ardından ara transfer dönemi için yeni bir plan gündeme geldi. Sarı-kırmızılılarda özellikle savunma ve orta saha için takviye yapılması üzerinde duruluyor.

MUHABİR: Betül Çiloğlu
Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye 1

 

SPORTING VE TRABZONSPOR MAÇLARI SONRASI DİKKAT ÇEKEN ANALİZ

Galatasaray, Sporting deplasmanında 3-1, Trabzonspor deplasmanında ise 4-0 mağlup oldu. İki karşılaşmada da topa daha fazla sahip olan sarı-kırmızılı ekip, bu üstünlüğünü skor ve net pozisyon üretimine yeterince yansıtamadı. Galatasaray, Sporting karşısında yüzde 62, Trabzonspor karşısında ise yüzde 54 topa sahip oldu. Buna karşın iki maçtaki toplam isabetli şut sayısı 6’da kaldı.

 

1 / 5
Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye 2

GALATASARAY’DA İKİ BÖLGE ÖNE ÇIKIYOR

Okan Buruk’un ekibinin, rakiplerin hızlı hücumlarında yaşanan sorunların ardından savunma hattında değişiklik üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Bu kapsamda sol bek ve sol stoper oynayabilecek bir oyuncu ile defansif yönü güçlü bir 8 numaranın ara transfer döneminde gündeme alınabileceği belirtiliyor.

 

2 / 5
Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye 3

Özellikle rakiplerin topu kazandıktan sonra hızlı şekilde Galatasaray savunmasının arkasına sarkması, teknik heyetin üzerinde durduğu başlıklardan biri olarak öne çıkıyor.

 

3 / 5
Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye 4

İKİ MAÇTAKİ POZİSYON ÜRETİMİ DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray’ın Sporting ve Trabzonspor karşılaşmalarında toplam 3 büyük şans yakaladığı, rakiplerin ise 8 büyük şans ürettiği aktarılıyor.

Trabzonspor’un 6 şutta 2,20 gol beklentisine ulaştığı ve 4 gol bulduğu, Sporting’in ise yüzde 38 topa sahip olduğu karşılaşmada 1,75 gol beklentisi ürettiği belirtiliyor.

 

4 / 5
Galatasaray’da transfer planı değişiyor! Sporting ve Trabzonspor maçları sonrası 2 bölge için takviye 5

ARA TRANSFERDE HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Galatasaray’da ara transfer dönemine kadar savunma ve orta saha performansının yakından takip edilmesi bekleniyor. Teknik heyetin özellikle geçiş oyunlarında yaşanan sorunlara çözüm üretmek amacıyla kadro planlamasında değişiklik yapabileceği ifade ediliyor.

Sarı-kırmızılıların transfer döneminde hangi isimlere yöneleceği ise önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

5 / 5
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız