İstanbul Fatih ilçesinde yaşanan olay, 22 Mart 2026 Pazar günü öğle saatlerinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre bir binada yaşanan patlama sonrası bitişik nizamda bulunan iki yapı çöktü. Olayın ardından arama kurtarma ekipleri enkaz alanında yoğun çalışma başlattı.
FATİH'TE BİNA NEDEN ÇÖKTÜ?
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çökme öncesinde bir binada patlama meydana geldiği bildirildi. İlk incelemelere göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendiriliyor. Patlamanın etkisiyle bitişik nizamda yer alan iki binanın taşıyıcı sistemlerinin zarar gördüğü ve bu nedenle yapıların çöktüğü ifade edildi.
Davut Gül de yaptığı açıklamada, olayın doğal gaz kaynaklı olduğunun değerlendirildiğini belirtti. Patlamanın ardından iki yapının birden göçtüğünü ifade eden Gül, ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiğini ve önceliğin enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak olduğunu söyledi.
ÖLÜ VE YARALI VAR MI?
Olayın ardından yapılan ilk açıklamalara göre enkaz altında toplam 9 kişinin kaldığı tespit edildi. Ekiplerin çalışması sonucu 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan 7’si hastaneye kaldırılırken, 1 kişinin olay yerinde müdahale edildiği bildirildi.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı. Olayda hayatını kaybeden olup olmadığına ilişkin resmi bir ölüm bilgisi paylaşılmadı.
ENKAZ ALTINDA KAÇ KİŞİ VAR, ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR MU?
Yetkililer, enkaz altında kalan 1 kişiye ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Arama kurtarma ekipleri, hassas cihazlar ve iş makineleri eşliğinde çalışmalarını aralıksız şekilde devam ettiriyor.
Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, çevredeki binalar da olası risklere karşı kontrol altına alındı. Enkaz alanında hem arama kurtarma faaliyetleri hem de teknik incelemeler eş zamanlı olarak yürütülüyor.
FATİH AYVANSARAY’DA SON DURUM NE?
Ayvansaray Mahallesi’nde meydana gelen olay sonrası bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkazdan çıkarılan yaralıları ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ederek tedavi altına aldı.
Olayın yaşandığı sokakta güvenlik çemberi oluşturulurken, vatandaşların bölgeye yaklaşmasına izin verilmiyor. Teknik ekipler ise patlamanın kesin nedenini belirlemek için detaylı inceleme başlattı.
Yetkililer, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve hem patlamanın kaynağı hem de binaların çökme sürecine ilişkin teknik raporların hazırlanacağını belirtti.




