Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 3 çocuk ve 5 torun sahibi Mustafa Özer (70), geçirdiği beyin kanaması sonrası sevk edildiği Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen Özer’in ailesi, büyük bir metanet göstererek organ bağışı kararı aldı.

5 Farklı Hastaya Umut Yolculuğu

Hastaneye gelen uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla Mustafa Özer’in;

Bağışlanan organlar, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere ambulanslarla İzmir ve Denizli'deki hastanelere sevk edildi.

"Annem ve Kardeşlerim Onay Verdi, Ben de 'Evet' Dedim"

Babasının kaybıyla büyük üzüntü yaşayan oğlu Ramazan Özer, kararın ailece alındığını belirterek; "Annem ve kardeşlerim onay vermiş. Beni arayıp sorduklarında, siz onay verdiyseniz benim için problem değil dedim. Birilerine umut olması önemli" şeklinde konuştu.

"Beyin Ölümü Bir Son Değil, Yeni Bir Başlangıç Olabilir"

Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, bağışın özellikle Ramazan ayında gerçekleşmesinin manevi değerine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Beyin ölümü gerçekleştikten sonra yaşama şansı maalesef kalmıyor. Ancak sağlıklı organlar, nakil bekleyenler için çok kıymetli. Ailemizin bu manevi kararı 5 kişiye can olacak. Kendilerine minnettarız."

Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi ve gösterdikleri üstün duyarlılık için teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi