usd
49,9765
eur
56,0159
gram-altin
6.360,84
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Kapalı
weather
13°

Mustafa Sarıgül soruşturmasında 4 kişi için tutuklama talebi

Mustafa Sarıgül ve yakın çevresine ilişkin kara para aklama iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Mustafa Sarıgül soruşturmasında 4 kişi için tutuklama talebi

Gözaltına alınan 10 şüpheliden 4'ü tutuklama, 6'sı ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Soruşturmada bugüne kadar tutuklananların sayısı 24'e yükseldi.

İstanbul'da yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve şüpheliler İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Şüphelilerden 4'ü hakkında tutuklama, 6'sı hakkında ise adli kontrol uygulanması talep edildi. Firari durumdaki bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 24'E YÜKSELDİ

16 Ekim'de başlayan soruşturma kapsamında bugüne kadar 24 kişi tutuklandı. Son operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli hakkında ise mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

Soruşturmanın önceki aşamalarında Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, oğulları Ömer ve Emir Sarıgül ile gazeteci Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu isimler hakkında tutuklama kararları verilmişti.

SORUŞTURMA İKİ ALMAN VATANDAŞININ İHBARIYLA BAŞLADI

Soruşturmanın, iki Alman vatandaşının yaptığı ihbar üzerine başlatıldığı belirtildi. Müştekiler, bazı şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığını öne sürdü. Ayrıca konuyla ilgili belgeleri gazeteci Murat Ağırel'e teslim ettikten sonra tehdit edildiklerini iddia etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında müştekilerin; 80 milyon avro tutarında sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avroluk havale işlemi gerçekleştirildiği, 1 milyar avroluk fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vad edildiği ve 1,5 milyon avro değerinde tekne satışı yapıldığı yönünde iddialarda bulunduğu aktarılmıştı.

MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ DİĞER İDDİALAR

Kara para aklama soruşturması sürerken Mustafa Sarıgül hakkında farklı iddialar da gündeme geldi. Sarıgül'ün koruması, savcılık ifadesinde siyasi nüfuz, ekonomik nedenler ve ailesine zarar gelebileceği endişesi nedeniyle daha önce şikâyetçi olamadığını öne sürdü. Koruma, başka mağdurların da bulunduğunu iddia etti.

Soruşturma dosyasına girdiği belirtilen bir gizli tanık beyanında ise Sarıgül'ün belediye başkanlığı dönemindeki imar süreçleri üzerinden milyar dolarlık rüşvet geliri elde edildiği ve bu paranın Altınbaş ailesi aracılığıyla sisteme sokulduğu ileri sürüldü. Gizli tanık, kayıt dışı gelirlerin gayrimenkul ve turizm yatırımları üzerinden aklandığını ve Sarıgül ailesinin Antalya'daki lüks bir otelde gizli ortaklığı bulunduğunu da iddia etti.

Söz konusu iddialar soruşturma kapsamında incelenirken, şüpheliler hakkındaki suçlamalar yargı kararıyla kesinleşmiş değil.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız