usd
50,1575
eur
55,9367
gram-altin
6.556,39
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Kapalı
weather
7°

Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı! Soruşturmada yeni gelişme

Adana’da Furkan Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul tutuklandı. Soruşturmada diğer şüphelilerle ilgili adli süreç ise devam ediyor.

Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı! Soruşturmada yeni gelişme

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Alparslan Kuytul ve beraberindeki şüphelilere yönelik 19 Ağustos’ta 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda Kuytul ile eşi Semra Kuytul'un da aralarında bulunduğu 56 kişi gözaltına alınmıştı.

56 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından 44 şüpheli tutuklama, 9 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Hakimliğin değerlendirmesinin ardından Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheliler hakkındaki mahkeme sürecinin sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMADA HANGİ SUÇLAMALAR YER ALIYOR?

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarının yöneltildiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında ayrıca bazı şirketlere yönetim kayyumu atanırken, 349 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesi kararı verildiği aktarıldı.

Alparslan Kuytul ve Semra Kuytul’un tutuklanmasının ardından soruşturmanın diğer şüpheliler yönünden devam ettiği belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız