Açıklamaya göre, 16 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 00.00’dan 23.59’a kadar Afyonkarahisar ve Denizli’de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına etkili olacak. Rüzgarın saatte 50 ila 70 kilometre hızla eseceği, yüksek kesimlerde ise hızın 80 kilometreye kadar çıkabileceği bildirildi.

Afyon’da İklim Neden Sert? Afyon İklimi Nasıl? Afyon En Düşük Sıcaklığı Ne Zaman Gördü?
Afyon’da İklim Neden Sert? Afyon İklimi Nasıl? Afyon En Düşük Sıcaklığı Ne Zaman Gördü?
İçeriği Görüntüle

Beklenen olumsuzluklar arasında çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler yer alıyor. Özellikle gece saatlerinde etkisini artırması beklenen rüzgar nedeniyle vatandaşların tedbirli olması istendi.

Öte yandan bölgede toz taşınımı uyarısı da yapıldı. Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak’ta 15 Şubat 2026 saat 19.00’dan 16 Şubat 2026 saat 23.59’a kadar toz taşınımı beklendiği açıklandı. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış görülebileceği belirtildi.

Yetkililer, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurgularken, gelişmelerin resmi meteoroloji kanallarından takip edilmesi çağrısında bulundu.