Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Bizler ‘beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi’ emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Zira öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir. Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir; dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZE NE KADAR ŞÜKRANLARIMIZI SUNSAK AZDIR

"Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir” diyen Keklik: "Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Eğer geleceğimize dair bir umut taşıyorsak, daha yaşanabilir bir dünya hayali kuruyorsak, bu şüphesiz ki bir toplumun en büyük yükünü omuzlayan öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Bir toplum için yapılacak en zor görev geleceği inşa etmektir. Şanlı tarihimizin izinde, milli ve manevi değerlerimiz ve bilimin yol göstericiliğinde öğrencilerimizi doğru yerlerde konumlandırmak, yönlendirmek, yetiştirmek ve kendi yeteneklerinin farkına varmasını sağlayarak geleceği ilmek ilmek işlemek, Mustafa Kemal Atatürk’ün “irfan ordusu” dediği öğretmenlerimizin işidir. Bu ağır yükü sırtlarında taşıyan, henüz dünyaya açılmamış zihinleri topluma kazandıran ve varlığın en önemli hazinesi insanı hayata hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, başta şehrimizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm eğitim-öğretim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi. TOKİ Mevlana Ortaokulu öğrencisi Müberra Kartal, Ben Öğretmenim şiirini okudu.

YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR

Emekli öğretmenler adına konuşan Yaşar Kaya da: “2 Temmuz 1987 başladığım çalışma hayatımı 2023 yılında tamamladım. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe ömrümü verdim. Öğrencilerimin mutluluğu ile mutlu oldum, üzüntüleri ile üzüldüm. Asıl olan öğretmenlik yapmak değil öğretmen olabilmektir. Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: "Öğretmenler yeni nesi sizin eseriniz olacaktır” sözünü şiar edininiz. Öğretmenler sadede şimdiki nesilleri değil gelecek nesilleri de yetiştirecektir. Selam olsun tüm öğretmenlerimize” ifadelerini kullandı.  

AFSÜ Rektörü Okumuş, Eğitimini Tamamlayan Kazak Öğrencimize Sertifika Takdim Etti AFSÜ Rektörü Okumuş, Eğitimini Tamamlayan Kazak Öğrencimize Sertifika Takdim Etti

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞEREF BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Emekli olan öğretmenlere Vali Yardımcısı Mehmet Keklik tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi. >>MEVLÜT TINAS