Emirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi’nin koordinasyonunda düzenlenen “Emirdağ’da Gönül Sohbetleri 4 – Kadınlara Özel” programı, Aziziye Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Programa katılan kadınlar, hem sosyal hayatlarını güçlendirecek projeler hakkında bilgi aldı hem de yazar Dilek Cesur’un hayat ve kadın temalı sohbetiyle derin mesajlar aldı.

Başkan Serkan Koyuncu’dan Müjdeler, Yazar Dilek Cesur’dan Hayata Dokunan Sohbet

Başkan Şahin’den İftar Programında Çorba İkramı
Başkan Şahin’den İftar Programında Çorba İkramı
İçeriği Görüntüle

BAŞKAN KOYUNCU’DAN KADINLARA MÜJDELER

Programın açılış konuşmasını yapan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin rol alması için yürütülen çalışmaları paylaştı. Başkan Koyuncu, Emirdağ Kadın Kooperatifi’nin yeniden aktif hale getirildiğini belirterek, kooperatif bünyesinde ahşap atölyesi kurulacağını, gıda paketleme makinelerinin temin edildiğini ve saya bebek üretimine başlanacağını açıkladı.

Afyon Haber 2026 03 12T112541.496

Ayrıca, bölgede bir ilk olacak Çömlek Atölyesi’nin bayramdan sonra açılacağını duyuran Başkan Koyuncu, uzman eğitmen eşliğinde çömlek ustası yetiştirileceğini ve Barçınlı Kadınlar Hamamı’nın ihalesinin tamamlanacağını söyledi. Hamamın haftanın 7 günü kadınlara hizmet vereceğini belirten Koyuncu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak programa katılanlara teşekkür etti.

Başkan Serkan Koyuncu’dan Müjdeler, Yazar Dilek Cesur’dan Hayata Dokunan Sohbet (4)

DİLEK CESUR’DAN ÖZ BENLİK VE MUTLULUK MESAJI

Programın ikinci bölümünde sahne alan yazar Dilek Cesur, kadınların hayatındaki rol, mutluluk ve öz benlik üzerine etkileyici bir sohbet gerçekleştirdi. Cesur, bireyin önce kendini tanıması gerektiğini vurgulayarak, hayatın merkezine öz benliği koymanın önemine dikkat çekti. Başkalarının hayatıyla kıyas yapmanın anlamsız olduğunu belirten yazar, kadınlara kendi renklerini ve değerlerini sahiplenmeleri çağrısında bulundu.

Başkan Serkan Koyuncu’dan Müjdeler, Yazar Dilek Cesur’dan Hayata Dokunan Sohbet (2)Çocuk yetiştirme üzerine de tavsiyeler veren Dilek Cesur, ebeveynlerin rekabet yerine ekip ruhunu benimsemeleri gerektiğini ve çocukları hayatı deneyimleyerek güçlerini keşfetmeye teşvik etmeleri gerektiğini söyledi. Söyleşisini “Birbirine benzer yürekler bir gün mutlaka karşılaşır” sözleriyle sonlandıran Cesur, programa katılan kadınlara ilham verdi. Emirdağ’da kadınların üretime ve sosyal yaşama daha etkin katılımını destekleyen projeler ile öz benlik temalı sohbetler, kadınlara hem bilgi hem de motivasyon sunarak etkinliğin unutulmaz olmasını sağladı.