usd
50,1575
eur
55,9367
gram-altin
6.556,39
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Kapalı
weather
4°

Dazkırı’da tarlalarda inceleme: Barbunya ve tütün üreticilerinin sorunları dinlendi

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde tarımsal üretimde alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla saha çalışması gerçekleştirildi. Kızılören köyünde barbunya ve tütün ekili alanlar incelenirken, üreticilerin yaşadığı sorunlar, beklentileri ve üretim süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulunul...

Dazkırı’da tarlalarda inceleme: Barbunya ve tütün üreticilerinin sorunları dinlendi

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve bölgedeki üretim potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi amacıyla saha çalışması yapıldı.

Dazkırı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kızılören köyünde mevcut ürün desenine alternatif olarak ekimi yapılan barbunya ve tütün tarlaları ziyaret edildi. Teknik ekip, üretim alanlarında incelemelerde bulunarak sahadaki mevcut durum hakkında bilgi aldı.

BARBUNYA VE TÜTÜN EKİLİ ALANLAR İNCELENDİ

Kızılören köyündeki saha ziyaretinde alternatif ürün olarak yetiştirilen barbunya ve tütünün üretim süreçleri yerinde değerlendirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, tarlalarda inceleme yaparak ürünlerin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmayla birlikte bölgede alternatif ürünlerin üretim içerisindeki yerinin değerlendirilmesi ve tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasına yönelik mevcut durumun sahada görülmesi amaçlandı.

Afyon Anahaber 908

ÜRETİCİLERİN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ DİNLENDİ

Saha çalışması sırasında üreticilerle bir araya gelen teknik ekip, barbunya ve tütün üretiminin mevcut durumu hakkında çiftçilerden bilgi aldı.

Görüşmelerde üretim aşamalarında karşılaşılan sorunlar, verimlilik ve üreticilerin beklentileri ele alındı. Teknik personel ile çiftçiler arasında yapılan değerlendirmelerde, alternatif ürünlerin bölgedeki tarımsal üretime sağlayabileceği katkılar da görüşüldü.

ALTERNATİF ÜRÜNLERİN ÜRETİMDEKİ YERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Dazkırı’da gerçekleştirilen saha çalışması kapsamında barbunya ve tütün gibi mevcut ürün desenine alternatif olarak ekimi yapılan ürünlerin üretim süreçleri değerlendirildi.

Üreticilerden alınan bilgiler doğrultusunda bölgedeki tarımsal üretimin mevcut durumu ve alternatif ürünlerin sağlayabileceği katkılar üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız