Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda güvenlik denetimi gerçekleştirdi. Eğitim ve öğretim ortamının huzurunun korunması ve suçla mücadele çalışmaları kapsamında düzenlenen uygulamalarda okul, yurt, park, bahçe ve çeşitli işletmeler kontrol edildi.

OKUL VE ÇEVRELERİ TEK TEK KONTROL EDİLDİ
İl merkezinde gerçekleştirilen denetimlerde 32 okul ve çevresi ile 12 yurt ve çevresi ekipler tarafından kontrol edildi. Öğrencilerin bulunduğu alanlarda gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında 19 park ve bahçe de denetlendi.
Polis ekipleri ayrıca öğrencilerin yoğun olarak bulunabileceği işletmelere yönelik de kontroller gerçekleştirdi. Bu kapsamda 10 kafe, 10 tütün işletmesi ve 8 internet kafe denetimden geçirildi.

326 KİŞİ VE 118 ARAÇ SORGULANDI
Suç ve suçlularla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 326 şahıs ile 118 araç sorgulandı.
Yapılan kontroller sonucunda herhangi bir suç veya suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi. Denetimlerin, eğitim ve öğretim ortamının huzur ve güven içerisinde sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.