usd
49,0139
eur
56,1125
gram-altin
6.740,80
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Parçalı bulutlu
weather
18°
Afyon Ana Haber Afyon Haber Afyonkarahisar’da kuvvetli yağış alarmı: Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

Afyonkarahisar’da kuvvetli yağış alarmı: Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar çevrelerinde 27 Eylül Pazar günü kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Afyonkarahisar’da kuvvetli yağış alarmı: Meteorolojiden sarı kodlu uyarı
MUHABİR: Betül Çiloğlu

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Yapılan değerlendirmeye göre yağışların özellikle 27 Eylül Pazar günü etkisini artırması bekleniyor.

Güneybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken, öğle saatlerinden itibaren Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli, Afyonkarahisar çevrelerinde ise kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış öngörülüyor.

AFYONKARAHİSAR’DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, Afyonkarahisar çevrelerinde beklenen yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği bildirildi. Yağışların 27 Eylül Pazar günü başlayarak 28 Eylül Pazartesi sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI

Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel ve su baskını yaşanabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış sırasında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların meydana gelebileceği kaydedildi.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız