Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde hayvancılık faaliyetlerinin sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi amacıyla küçükbaş hayvanlara yönelik çalışmalar devam ediyor. Çobanlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yürütülen faaliyetlerde hayvanların aşılanmasının yanı sıra kimliklendirme ve kayıt işlemleri de gerçekleştiriliyor. Çalışmalarla yetiştiricilerin hayvan varlığının korunması ve hayvan hareketlerinin daha etkin takip edilmesi hedefleniyor.
ÇOBANLAR’DA AŞILAMA VE KÜPELEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, küçükbaş hayvanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumak amacıyla sahada aşılama faaliyetlerini sürdürüyor. Aşı uygulamalarının yanı sıra hayvanlara küpe takılarak kimliklendirme işlemleri yapılıyor.
Bu işlemlerle hayvanların kayıt sistemine dahil edilmesi ve hareketlerinin izlenebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR
Çobanlar ilçesinde yürütülen çalışmaların öncelikli hedefleri arasında küçükbaş hayvanlarda görülebilecek bulaşıcı hastalıkların önlenmesi bulunuyor. Düzenli aşılama faaliyetleriyle hayvan sağlığının korunması, hastalıkların yayılma riskinin azaltılması ve hayvansal üretimde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.
HAYVANLARIN KİMLİK VE KAYIT İŞLEMLERİ YAPILIYOR
Aşılama faaliyetleriyle birlikte gerçekleştirilen küpeleme işlemleri, küçükbaş hayvanların kimlik bilgilerinin kayıt altına alınmasını sağlıyor. Bu sayede hayvanların takibinin kolaylaştırılması, hareketlerinin kontrol edilmesi ve hastalıklarla mücadelede izlenebilirliğin artırılması amaçlanıyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYVANCILIK HEDEFLENİYOR
Çobanlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, hayvan sağlığının korunmasının yanı sıra hayvansal üretimin sürdürülebilirliğini de desteklemeyi amaçlıyor. Teknik ekipler, hayvan refahının korunması, bulaşıcı hastalıklarla mücadele edilmesi ve yetiştiricilerin faaliyetlerini sağlıklı koşullarda sürdürebilmesi için saha çalışmalarına devam ediyor.
İlçede küçükbaş hayvanlara yönelik aşılama, küpeleme ve kayıt işlemlerinin titizlikle sürdürüleceği belirtildi.