usd
49,3979
eur
55,6494
gram-altin
6.644,78
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Açık
weather
7°
Afyon Ana Haber Afyon Haber Yörükler Akören’de sucuk gömme geleneğini yaşattı

Yörükler Akören’de sucuk gömme geleneğini yaşattı

Karahisar Yörükler Derneği Başkanı Hasan Azak, İhsaniye ilçesine bağlı Akören köyünde düzenlenen geleneksel sucuk gömme etkinliğine katıldı.

Yörükler Akören’de sucuk gömme geleneğini yaşattı

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ve tescilli lezzetlerinden biri olan sucuk, köy fırınlarında özel olarak hazırlanarak Afyon’a özgü yöntemlerle toprağa gömüldü.

Afyon Haber (5)-7

Yoğun katılımla gerçekleşen programa Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Başhekimi Doç. Dr. Aydın Balcı, Afyonkarahisar Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Hamit Şen, Karahisar Yörükler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Etkinlikte konuşan Karahisar Yörükler Derneği Başkanı Hasan Azak, Afyonkarahisar’ın kültürel ve gastronomini değerlerinin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, “Yöresel geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu tür organizasyonlar hem kültürümüzü hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Program, sucukların gömülmesinin ardından yapılan sohbet ve ikramlarla sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız