TONLARCA SU MAĞAZAYA DOLDU
Olay, dün öğleden sonra Afyonkarahisar merkezde yıkımı devam eden Çakmak Otel’de meydana geldi. İddiaya göre otelin deposunda bulunan yaklaşık 300 tonluk su, yıkım çalışmaları sırasında kontrollü şekilde tahliye edilmeden boşaldı. Kısa sürede iş hanının alt katına dolan tonlarca su, Kader Elektrik’e ait mağazada büyük hasara yol açtı.

ELEKTRİK MALZEMELERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Su baskını nedeniyle mağazada bulunan elektrik panoları, kablolar, avizeler ve çeşitli aydınlatma ürünlerinin zarar gördüğü belirtildi. Mağaza sahibi ve çalışanları, yıkım öncesinde gerekli önlemlerin alınmadığını ve kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını öne sürdü. Suyun tahliyesi için mağazada saatlerce çalışma yapıldı.

ESNAF ZARARININ KARŞILANMASINI İSTİYOR
Büyük maddi zarar oluştuğunu belirten mağaza yetkilileri, yıkım çalışmaları öncesinde gerekli tedbirlerin alınmadığını savunarak zararlarının karşılanmasını talep etti. Mağaza yetkilileri, “300 ton su bir anda dükkanımıza doldu. Bütün emeklerimiz sular altında kaldı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Olayla ilgili şu ana kadar yetkililer tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, esnaf yıkım çalışmalarında güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.