İddianameye göre; konuşmak için bir araya gelen ikili arasında çıkan tartışma, kısa sürede dehşete dönüştü. Sanık Olgun Gacar’ın savunmasında dile getirdiği "İstemeden oldu, kafasını yere çarptı" şeklindeki ifadelerin, kamera görüntüleriyle tamamen çeliştiği ve suçtan kurtulmaya yönelik olduğu tespit edildi.

Uşak'ta Bir Ev Kül Oldu
Uşak'ta Bir Ev Kül Oldu
İçeriği Görüntüle

Vahşetin Anatomisi: 4 Metre Sürüklemiş

Güvenlik kameralarından elde edilen bilgilere göre, Olgun Gacar’ın Fatma Kara’yı önce boynundan tutarak yaklaşık 4 metre boyunca yerde sürüklediği, ardından vücudunu tam 3 kez havaya kaldırıp beton zemine vurduğu belirlendi. Talihsiz kadının, sanığa yönelik hiçbir fiziksel saldırısının bulunmadığı da delillerle kanıtlandı.

2 Kez Uzaklaştırma Kararı Almış

Cinayetin göz göre göre geldiği, iddianamedeki geçmiş raporlarla bir kez daha anlaşıldı. Fatma Kara’nın daha önce de şiddet gördüğü için sanıktan şikayetçi olduğu ve Gacar hakkında 2 kez uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı. Ayrıca olay yerine tüfekle geldiği belirlenen sanığın, cinayeti planlı bir öfke ile işlediği kanaatine varıldı.

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Savcılık, Fatma Kara’nın boyun ve kafa bölgesine aldığı darbelerle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, sanık Olgun Gacar hakkında “kadına karşı kasten öldürme” suçundan en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. Sanık, önümüzdeki günlerde Ödemiş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.