Bacım Sultan Yurdu’nda Hizmet Kalitesi Yükseliyor
Bacım Sultan Yurdu’nda Hizmet Kalitesi Yükseliyor
İçeriği Görüntüle

Şuhutlu çoban İsmail Dadak, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sergilediği performansla herkesi ekrana kilitledi. Telefon jokeri olarak Şuhut Kaymakamı’nı arayan, listesinde Başhekim bulunduran Pala Dayı, 200 bin TL kazanarak Afyonkarahisar’ın gururu oldu.

​Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesi Dadak köyünde yaşayan ve "Pala Dayı" olarak tanınan 45 yaşındaki İsmail Dadak, Atv ekranlarında yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına katıldı. İlkokul mezunu olduğunu ve çobanlık yaptığını belirten Dadak, samimiyetiyle hem sunucuyu hem de ekran başındakileri kendine hayran bıraktı.

​Protokolü Ekran Başında Selamladı

​Yarışma sırasında Afyonkarahisar’a olan bağlılığını dile getiren İsmail Dadak; Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser ve Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

​Joker Listesi Şaşırttı: Kaymakam ve Başhekim

​Pala Dayı’nın joker listesi ise yarışmanın en çok konuşulan anlarından biri oldu. Telefon jokeri olarak Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser’i tercih eden Dadak’ın jokerleri arasında Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi Başhekimi Aydın Balcı’nın da yer alması, başarılı çobanın ilçesindeki ve ilindeki güçlü sosyal bağlarını gözler önüne serdi.

​300 Bin TL'lik Soruda Risk Almadı

​Soruları birer birer yanıtlayarak 200 bin TL’lik barajı aşan İsmail Dadak, 300 bin TL değerindeki soruda emin olamadığı için risk almadı. Yarışmadan çekilme kararı alan Pala Dayı, 200 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Yarışma sonunda kazandığı ödülle köyüne ve işine döneceğini belirten Dadak, Afyonkarahisar’ın doğal ve dürüst insan profilini tüm Türkiye’ye bir kez daha kanıtladı