“Bu bir nefret suçudur”
Söz konusu karikatürün ne sanat ne de mizah çerçevesine sığdığını belirten Arslan, “Sözde mizah dergisi Leman, bombalanan şehirlerin üzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ve Hz. Musa'nın karikatürlerini çizerek açıkça bir nefret suçu işlemiştir. Bu durum, ifade özgürlüğü değil, provokasyon ve kutsal değerlere düşmanlıktır” dedi.
“Kutsallarımıza yönelik bu saldırıyı kabul etmiyoruz”
Arslan, toplumsal inanç ve değerlere karşı yapılan bu tür girişimlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bu hadsizliği asla kabul etmiyoruz. Hiç kimse milletimizin kutsallarına dil uzatamaz. Bu kirli zihniyetin karşısında susmayacağız” diye konuştu.
“İnançlarımıza sahip çıkacağız”
Milletvekili Arslan, toplumun dini hassasiyetlerini hedef alan benzer girişimlere sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Bu tarz çirkinliklere asla müsaade etmeyeceğiz. İnancımıza, değerlerimize ve peygamberimize uzanan her dile karşı dimdik duracağız” sözleriyle tutumlarını net şekilde ortaya koydu.
“Saygı ortak zeminde olmalı”
Konuşmasının sonunda toplumsal barış ve birlikte yaşam vurgusu yapan Arslan, “Ülkemizi ve milletimizin değerlerini benimsemeyeni biz de bu topraklarda benimseyemeyiz” diyerek ortak değerler etrafında kenetlenmenin önemine dikkat çekti.