Bayram süresince kesilen kurbanlardan elde edilen etler çeşitli şekillerde muhafaza edilirken, birçok kişi kıymalık etlerini çektirmek için farklı işletmelere yöneliyor. Kasap Kadir Şen, bu noktada kasap dükkanlarının daha uygun olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Diğer dükkanlar bu işlere pek uygun değil. Kasap dükkanları bu iş için ideal. Örneğin, bakkalda soğutmalı makine yok, dolaplar tam olarak soğutmuyor ama kasaplarda her şey uygun. Kıyma makinesi bile soğutuculu. Ayrıca, kıyma çekilirken önceki etin yeni çekilen ete karışmaması lazım. Vatandaş ‘Ben koyun eti sevmiyorum’ diyebilir ama bir önceki kıyma dana eti olduğu için karışabiliyor. Buna dikkat etmek gerek, kasap arkadaşların da bu konuda titiz olması lazım."

Sandıklı Devlet Hastanesi’nden ulusal düzeyde ses getiren ameliyat
Sandıklı Devlet Hastanesi’nden ulusal düzeyde ses getiren ameliyat
İçeriği Görüntüle

Et hijyeninin korunması ve etin istenilen şekilde hazırlanması için kasapların uzmanlığına güvenilmesi gerektiğini belirten Şen, vatandaşların kıyma çektirme sürecinde daha bilinçli hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.