Kütahya'nın Yunus Emre Mahallesi Aşiyan Sokak’ta bulunan bir sitede bina sakinlerini rahatsız eden kötü kokular, acı bir dramı gözler önüne serdi.

Sitede iki ayrı dairesi bulunan ve yalnız yaşadığı öğrenilen 72 yaşındaki emekli Prof. Dr. Şerife D.’nin evlerinden gelen yoğun kokulardan rahatsız olan komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Adrese gelen ekipler, kapıların eşya birikiminden dolayı açılmaması üzerine evlere camlardan girmek zorunda kaldı. İncelemelerde her iki dairenin de yoğun miktarda çöp, atık malzeme, çok sayıda kitap, dergi ve gazete ile dolu olduğu tespit edildi.

HASTANEYE YATIRILDI, TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLADI
Görünürdeki yoğun birikim ve sağlık koşulları üzerine Şerife D., olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk incelemesinin ardından Kütahya Vefa Psikiyatri Hastanesi'ne yatırıldı.
Yakınları ve apartman yönetiminden alınan resmi izinlerin ardından Kütahya Belediyesi ve zabıta ekipleri iki dairede temizlik seferberliği başlattı. Evlerin kapılarında asılı duran "Rahatsız etmeyin" yazıları dikkat çekerken, içerideki atık yoğunluğu nedeniyle temizlik çalışmalarının birkaç gün süreceği bildirildi.

MAHALLE MUHTARI: "4-5 YILDIR GİZLİCE TOPLUYORMUŞ"
Süreçle ilgili bilgi veren Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Altıntaş, emekli profesörün uzun süredir çevreyle iletişimini kestiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Kameralardan tespit edilmiş, 4-5 yıldır çöp topluyor. Koku fazla gelince komşular olarak şikayetçi olundu. Biz defalarca geldik, seçim döneminde seçmen kağıtlarını getirdiğimizde bile kapıdan hemen alır, hiç konuşmazdı. 'Niye kapıyı çalıyorsunuz?' derdi. Kimseyle bir diyaloğu yoktu. Evlerde haddinden fazla çöp var, aşırı bir pislik, tamamen çöp birikmiş durumda."

Belediye ekiplerinin her iki daireyi tamamen tahliye edip dezenfekte etmek için çalışmaları devam ediyor.




