İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, iktidar milletvekillerinin Afyonkarahisar’daki sağlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert bir dille karşılık vererek kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

“Sayenizde Bu Şehrin Adı Son Yıllarda Sağlıkta ‘Model’ Değil, Kriz ve Skandallarla Anılıyor”

Yıllardır yanlışta ısrar eden,

Şehrin sağlık sistemini tıkanma noktasına getiren,

Hastanelerdeki yönetim krizlerinden sağlık çalışanlarının motivasyon kaybına,

Yapısal eksikliklerden liyakatsiz kadrolaşmaya kadar Afyon’un sağlık alanında yaşadığı problemlerin baş sorumlusu bu gerçekleri inatla inkâr eden siyasi anlayıştır. Böylesine ağır bir tabloda ‘model şehir’ söylemi siyasi hamasetten öteye geçemez.

“Temizlik Arka Bahçeden Başlar; Afyon Sağlık Yönetimi, Siyasi Himayenin Gölgesinde Yıllardır Tıkanmıştır”

Açıklamasında yönetsel krize özellikle dikkat çeken Olgun, iktidar vekillerine şu sözlere yüklendi:

Afyon’un sağlık sistemini gerçekten ayağa kaldırmak istiyorsanız; işe önce kendi siyasi koruma alanınızda yıllardır güç devşiren, parti teşkilatınızda “Sağlık sorumlusu” adı altında görevlendirdiğiniz fakat kendini daha çok ‘başhekim’, yada bazen ‘il sağlık müdürü’ zanneden arka bahçenizdeki kişi ve avanelerini temizleyerek başlamanız gerekir.

Şair Korkmaz’dan Emniyet Müdürü Erol’a Vatan Temalı Özel Şiir
Şair Korkmaz’dan Emniyet Müdürü Erol’a Vatan Temalı Özel Şiir
İçeriği Görüntüle

Bu düzen sürdükçe Afyon’un sağlıkta düzlüğe çıkması mümkün değildir. Çünkü liyakat dışlanmış; yönetim, himayenin gölgesinde yıllardır tıkanmıştır.

Olgun, bu sorunun çözülmeden atılacak her adımın sadece vitrini boyamaktan ibaret kalacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

Temizlik arka bahçeden başlar. Arka bahçenizden yükselen gölge, Afyon’un sağlık yönetiminin üzerine yıllardır çökmüş durumda. Bu tıkanma giderilmeden yeniden yapılanma söylemi, hamaset olmanın ötesine geçemez.

Hakan Şeref Olgun, açıklamasının sonunda iktidar milletvekillerine net bir tavsiyede bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:

Gayeniz ve gayretiniz memleketimiz Afyonkarahisar içinse ; Önce gerçekler ağır tedavi gerektirirken, pansuman siyasetiyle ‘Sağlık Başkenti’ olunmaz. Bunu kabul etmelisiniz. Ardından yıllardır kurumlarda açtığınız derin liyakat çukurlarını kapatmalısınız. Çünkü çukurlar derinleştikçe, içine kurumlar değil, vatandaşlar düşüyor; kaybeden bir şehir, kaybeden bir ülke oluyor.

Afyonkarahisar’ın sağlık sistemini düzlüğe çıkarmak, siyasi mühendislikten değil, liyakatten, adaletten, şeffaflıktan geçer. Bu şehrin geleceği de siyasetin hamasetinde değil, gerçeğin cesaretle söylenmesindedir. Biz o gerçeği söylemeye devam edeceğiz.”