Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşanan olay büyük yankı uyandırdı. H.E.Y. isimli 16 yaşındaki çocuk, karın ağrısı şikayeti nedeniyle annesiyle birlikte Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
İddiaya göre hastanede muayene sırasını bekleyen çocuk daha sonra tuvalete gitti. Burada doğum yaptığı ve yeni doğan bebeği tuvalette bulunan çöp kutusuna bıraktığı öne sürüldü.
TEMİZLİK GÖREVLİSİ BEBEĞİ FARK ETTİ
Bir süre sonra tuvalete giren temizlik görevlisi, çöp kutusunda yeni doğmuş bebeği fark ederek durumu hastane personeline bildirdi.
Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından bebek yenidoğan servisine kaldırıldı. Bebeğin kuvözde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ
Olayın ortaya çıkmasının ardından hastanenin güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Soruşturma kapsamında H.E.Y.'nin annesiyle birlikte hastaneye geldiği ve daha sonra tuvalete gittiği belirlendi.
Tedavisinin ardından 16 yaşındaki çocuk ile annesi gözaltına alındı.
16 YAŞINDAKİ ÇOCUK TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan H.E.Y.'nin, yaşanan olay sırasında korku ve panik yaşadığını söylediği belirtildi.
H.E.Y.'nin hamileliğinin kuzeniyle yaşanan ilişki sonucu meydana geldiği yönünde beyanda bulunduğu da iddia edildi. Bu beyan üzerine ilgili iddiaların araştırılması amacıyla adli inceleme başlatıldı.
“Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlaması kapsamında işlem yapılan H.E.Y., çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Annesi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.




