Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, çok sayıda kurum ve kuruluşun iş birliğiyle düzenlenecek festival, bu yıl “Tarihle Mayalanan Şehir” temasıyla gerçekleştirilecek.
Festival öncesi açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin gastronomi potansiyeline dikkat çekerek:
“Afyonkarahisar, tarihiyle yoğrulmuş, gastronomisiyle dünyaya açılmış bir şehir. 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan mutfağımız artık dünya markası haline gelmiştir. 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali bu markayı daha da güçlendiren bir organizasyondur. Kaymağımız, lokumumuz, sucuğumuz ve haşhaşımızla tarihten bugüne taşıdığımız değerlerimizi dünya mutfaklarıyla aynı sofrada buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Lezzet ve Eğlence Bir Arada
Festival, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı’nda 175 stantla ziyaretçilere kapılarını açacak. Tadım etkinlikleri, workshoplar, paneller, çocuk aktiviteleri ve konserlerle üç gün boyunca dopdolu bir program sunulacak. Girişler ücretsiz olacak.
Her akşam ünlü sanatçılar sahne alacak:
-
19 Eylül – Şahin Kendirci
-
20 Eylül – Soner Sarıkabadayı
-
21 Eylül – Cengiz Kurtoğlu
Gastronominin Yıldızları Afyon’da
Festival boyunca ünlü şef Mehmet Yalçınkaya’nın yanı sıra 50’den fazla şef, Michelin yıldızlı restoran ustaları ve MasterChef yarışmacıları mutfak başına geçecek. Workshoplarda Afyon mutfağı dünya mutfaklarıyla buluşacak.
Rekor Denemesi ve Yarışmalar
Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri, Guinness Dünya Rekoru denemesi olacak. 1 ton sucuk, 15 bin yumurta ve 25 metrekarelik dev tavada pişirilecek “dünyanın en büyük sucuklu yumurtası” 19 Eylül’de ziyaretçilerle buluşacak.
Ayrıca festivalde; Afyon Culinary Cup profesyonel aşçılık yarışmaları, Butik Pastacılık Yarışması, Kadınana Yöresel Yemek Yarışması ve Beef Afyon Grill gibi özel organizasyonlarla mutfak rekabeti en üst seviyeye taşınacak.




