Tokat’ta sağlık kuruluşlarına yapılan başvuruların artması üzerine eğitimle ilgili yeni bir karar alındı. Bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleriyle hastanelere başvuranların sayısı 2 bin 914’e ulaşırken, kent merkezindeki eğitim kurumlarında dezenfeksiyon çalışmaları yapılması kararlaştırıldı. Tokat Valiliği, çalışmaların sağlıklı ve steril koşullarda yürütülmesi amacıyla 12 Ekim Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Karar, kent merkezindeki resmî ve özel eğitim kurumlarını kapsıyor.

TOKAT'TA 12 EKİM PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?
Evet. Tokat Valiliğinin açıklamasına göre, 12 Ekim 2026 Pazartesi günü Tokat il merkezindeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi.
Karar; örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yanı sıra rehabilitasyon merkezlerini de kapsıyor. Tatil kararının, okullarda yapılacak detaylı dezenfeksiyon çalışmalarının daha sağlıklı koşullarda yürütülmesi amacıyla alındığı bildirildi.
TOKAT'TA HANGİ OKULLAR TATİL EDİLDİ?
Valiliğin duyurusuna göre, Tokat il merkezinde bulunan tüm resmî ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde 12 Ekim Pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verildi.
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı açıklandı.
TOKAT'TA 2 BİN 914 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU
Tokat’ta 9 Ekim Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurular yaşandı. Valiliğin paylaştığı bilgilere göre, 11 Ekim Pazar günü saat 08.00 itibarıyla hastanelere başvuranların sayısı 2 bin 914’e ulaştı.
Hastanelerde tedavisi devam eden 18 çocuğun genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve sağlık ekipleri tarafından takip edildiği belirtildi.
Şikâyetlerin kaynağının belirlenmesi için kentte farklı noktalardan içme suyu numuneleri alındı. Numuneler, ayrıntılı inceleme yapılması amacıyla Ankara Halk Sağlığı Referans Laboratuvarına gönderildi.
TOKAT'TA ŞEBEKE SUYU İÇİLİR Mİ?
Laboratuvar sonuçları açıklanana kadar Tokat Valiliği, şebeke suyunun içme ve yemek hazırlama amacıyla kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu. Vatandaşlara bu ihtiyaçlarını güvenilir ambalajlı içme suyuyla karşılamaları tavsiye edildi.
Su numunelerinin analiz sonuçlarının yaklaşık 3 gün içinde alınmasının beklendiği bildirildi. Şikâyetlerin kesin nedeni ise incelemelerin tamamlanmasıyla netlik kazanacak.