"Kurucusu olmaktan onur duyduğum Partim’de İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundum" diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Çoban; "Bulunduğum hiçbir görevde rabbimin yardımıyla partimin ve halkımın yüzünü kara çıkarmadık. Zor şartlarda bile hep en iyiyi, en güzeli yakaladık, hamdolsun büyük başarılara da imza attık” dedi.

2009 ‘DA ENKAZ DEVİR ALDIK

AK Parti yanıltıcı haberlere karşı uyardı AK Parti yanıltıcı haberlere karşı uyardı

2009 yılında göreve geldiklerinde enkaz devir aldıklarını hatırlatan Çoban; "Yıllık gelirinin yüzde 140’ı kadar borç, makine ikmal bölümünde eski BMC kamyonlar, alt kısmı delinmiş toros marka binek araçlar, çalışmayan saatte 60 ton kapasiteli asfalt şantiyesi, 1980 model yola kot veremeyecek asfalt finişeri vs. vs. Kalenin etrafındaki Osmanlı’dan kalma kanalizasyon ve şehrin en az 50 mahallesinde tamamen çürümüş su boruları, 4000 konut eşdeğeri bina ısıtan ve ömrünü tamamlamış bir Afjet sistemi. Bugün Afyon Belediyesindeki iş makinaları, araç gereçler, şantiye ve fabrikalar ne çevre belediyelerde var, ne de başka kurumlarda var. Belediye Başkanları şehrin her kesiminin her hal ve şartta sığınabileceği bir liman, güven duyabileceği bir insan olmalıdır” diye konuştu.

KİMSEYLE KAVGA ETMEDİK

Çoban konuşmasına şöyle devam etti; “Belediye Başkanları aynı zamanda şehrin lokomotifidir. Başkan dediğin Ticaret Odasını, Ticaret Borsasını, Esnaf odalarını, işçi ve memur sendikalarını, STK’ları, Şehit ailelerini, gazileri, engellileri, Alevi’sini, Sünni’sini ,çalışanını, emeklisini, esnafını, iş insanını, garibanını, zenginini, her türlü yaşam tarzını benimsemiş farklı anlayış, yaşayış ve görüşte kadın ve erkeği bir araya getiren, onları iyi tanıyan, birlik ve beraberlik görüntüsünü hem ilde ve hem de ülke genelinde vermesi gereken, şehre vizyonuyla ivme kazandıran, fark ortaya koyan kişi olmalıdır. Saydığım tüm gruplarla 10 yıl boyunca birlikte çalıştık. Bu sayede çok projeler ürettik, kazanımlar elde ettik. Hiçbirisiyle kavga etmedik. Kamu gücünü kullanan Bakanlarımızla, Valilerimizle, Milletvekillerimizle, Sivil ve askeri idarecilerle, parti teşkilatımızla geçmiştekilerin aksine yine kavga etmedik. Bu yüzden ilk günden beri polis koruması olmayan tek İl Belediye Başkanı oldum. " "Şimdi yeniden bu kutlu göreve, Türkiye Yüzyılı’na hizmet etmek amacıyla Belediye Başkanlığına AK Partimiz’den aday adayı oluyorum" diyen Başkan Çoban: "Kimseyle çatışmadan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan aşk ve şevkle, şeffaf ve hesap verilebilir bir çalışma tarzı vaat ediyorum. Belediye personelime geçmişte olduğu gibi çalışma barışı, işyeri huzuru, hakkaniyet vaat ediyorum. Geçmiş 15 yıllık hizmet anlayışımız, insanlarla ve kurumlarla, STK’larla olan iletişimimiz en büyük referansımızdır. Buraya gelen bütün yol arkadaşlarıma, dostlarıma, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Aday adayı olan Mehmet Zeybek başkanımıza, Mahmut Koçak, Şükrü Tunçbilek ve Ömer Altınay’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Aday adaylarımızdan en çalışkan, en adaletli, en üretken olana, en liyakatli ,en samimi olana adaylığı nasip etmesini yine Rabbimizden diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. >>MEVLÜT TINAS