Albayrak, yanlış ekonomi politikaları nedeniyle halkın alım gücünün hızla eridiğini vurguladı. Açıklamada, ekonomik krizin artık mutfağın tam ortasına kadar girdiğini belirten Albayrak, şu ifadeleri kullandı:
“Yıllardır sürdürülen hatalı ekonomi politikaları, liyakatsiz kadrolar ve günü kurtarmaya yönelik kararlar yüzünden vatandaşın alım gücü tarihinin en düşük seviyesine gerilemiştir. Porsiyon küçüle küçüle sofrada bir şey kalmamıştır. Bu, bir mecaz değil; milyonlarca hanenin acı gerçeğidir.”
Market Raflarında Her Gün Yeni Zamlar
Albayrak, temel gıda ürünlerinin dahi lüks hâline geldiğine dikkat çekerek:
Market fiyatlarının neredeyse her gün değiştiğini, paranın hızla değer kaybettiğini, dar gelirli ailelerin ay sonunu getiremediğini,
emekli, işçi ve memurun açlık sınırının altında yaşamaya zorlandığını vurguladı.
“Bu Bir Kader Değil, Yanlış Yönetimin Sonucudur”
CHP Merkez İlçe Başkanı Albayrak, yaşanan tablonun kaçınılmaz bir kader değil, mevcut iktidarın yönetimsizliğinin sonucu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Boşalan tencereler, küçülen ekmekler, bölünen porsiyonlar… Bunların tamamı yanlış politikalara karşı halkın sessiz çığlığıdır.”
“Bu Ülke Güçlüdür; Sorun Milletin Değil, Yanlış Yönetimindir”
Açıklamada, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğu vurgulanırken, sorunların kaynağının halkın emeğinde değil, iktidarın yanlışlarında olduğu belirtildi: “Halkın sofrasını büyütmek, gelir adaletini sağlamak ve herkesin insanca yaşadığı bir düzeni kurmak bizim için siyasi tercihten öte, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden doğan bir sorumluluktur.”
Mücadelemiz Devam Edecek
Murat Albayrak, CHP’nin ekonomik mücadele kararlılığını şu sözlerle ifade etti:
-
Sofralara yeniden bereket gelene kadar,
-
Emeklinin, işçinin ve memurun insanca yaşama hakkı güvence altına alınana kadar,
-
Bilimsel ekonomi politikalarının uygulanacağı adil bir düzen kurulana kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.
“Bu Düzen Değişecek”
Açıklamanın sonunda Albayrak: “Milletimizin sofrasını küçülten bu düzen değişecektir. İnancımız tamdır, gücümüz halkımızdır.”
ifadelerini kullandı.




