Atölyesinde, iki taş yüzey arasında ezerek işlediği haşhaşla müşterilerinin taleplerini karşılayan Özdemir, doğal ve geleneksel yöntemlerin önemine vurgu yapıyor. Taşla yapılan ezme işlemi sayesinde haşhaşın hem besin değeri hem de yoğun aroması korunuyor. Özdemir’in ürettiği haşhaş, sadece Afyonkarahisar’da değil, Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerden de yoğun talep görüyor.
“Taşla ezilen haşhaş daha kıvamlı ve aromatik oluyor”
Bayram Özdemir, 2000 yılında emekli olduktan sonra Sandıklı’dan Afyonkarahisar’a taşınarak burada iki katlı bir ev inşa etti. Evinin alt katını atölyeye çevirerek geleneksel haşhaş ezme yöntemine yöneldiğini belirten Özdemir, 11-12 yıldır taşla haşhaş ezdiğini ifade ediyor.
“Afyon’umuzun simgesi olan haşhaşı en doğal haliyle işleyerek halkımıza sunuyorum. Taşla ezilen haşhaş daha lezzetli oluyor çünkü bu yöntem, haşhaşı tamamen eziyor ve aromasını muhafaza etmesini sağlıyor. Diğer makineler aynı kıvamı yakalayamıyor” diyen Özdemir, geleneksel lezzetlerin korunmasının önemine dikkat çekiyor.