Afyon Haber

Başkan Köksal'a Yargı Yolu Göründü

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı sığınmacıların nikah ücretlerine zam yapılması kararı Uluslararası Mülteci Derneği tarafından yargıya taşınıyor.

Abone Ol

Seçim öncesi üzerine basa basa belirttiği sığınmacıların Afyonkarahisar'dan gönderilmesi konusunda adımlar atmaya başlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Meclisi gündemine taşıdığı sığınmacılatrın nikah ücretlerine zam yapılması hususunda neticeye ulaşmış ve sığınmacıların nikah ücretlerine yüzde 25 zam yapılmıştı. Uluslararası Mülteci Derneği kararı yargıya taşıyacağını açıkladı.

Seçim çalışmaları sırasında sığınmacıların artık evlerine dönmesi gerektiği ve ülkelerine dönmeleri için belediye hizmetlerinden yararlanmamaları yönünde uygulamalarda bulunacağını açıklayan Belediye Başkanı Burcu Köksal 31 Mart seçimlerinin ardından görevi devralır almaz ilk iş olarak ruhsatsız işletilen işyerlerini mühürlemişti.

Uygulaması ile geniş bir kitleden olumlu tepki alırken bir kesim tarafından da eleştirilen Belediye Başkanı Burcu Köksal, 3 Mayıs’ta yapılan Belediye Meclisi toplantısında belediye hizmetlerinde uygulanacak fiyat tarifelerinin görüşüldüğü gündem maddeleri arasında nikah işlemlerine ilişkin madde görüşülürken önemli bir açıklama yapmıştı.

Başkan Köksal; “Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen nikah işlemlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uygulayacağımız tarife 400 TL olacak. Bu işlem için müracaat edecek olan sığınmacılar için tutarı 25 kat artırarak 10 bin tl olarak uygulayacağız. Benim vatandaşım işsiz güçsüzken, vatandaşımızın parasıyla sefa süren, dildiği zaman ülkesine gidip gelen sığınmacılar artık misafir değildir. Kendi ülkesine faydası olmayanın benim ülkeme ve memleketime faydası olmaz” demişti.

Bu madde meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiş ve resmi olarak yürürlüğe girmişti. Ülke gündemine düşen açıklamaların ardından Uluslar arası Mülteci Derneği kararı yargıya taşıyacağını açıkladı.

Abone Ol