Yangınlarla Mücadelede Yoğun Seferberlik
Bilecik’e gelerek bölgede çıkan orman yangınlarını yerinde inceleyen Bakan Yumaklı, yangının Sakarya’nın Taraklı ilçesinden Bilecik’e sirayet ettiğini ve büyük bir alanın etkilendiğini söyledi. Bölgede toplam 1 uçak, 18 helikopter, 173 arazöz ve binin üzerinde personel ile müdahale yürütüldüğünü belirtti.
Yangınlar sebebiyle Sakarya’da 2, Bilecik’te ise 14 yerleşim yerinin tahliye edildiğini belirten Bakan Yumaklı, yalnızca Osmaneli ilçesinde bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığını ve hastaneye sevk edildiğini bildirdi.
Manisa, Gaziantep, Bolu ve Antalya’da da Alevlerle Mücadele Sürüyor
Akhisar, Göynük, Finike, Havran, Nurdağı ve Pazarcık gibi birçok bölgede çıkan yangınlara uçaklar, helikopterler ve kara ekipleriyle müdahalede bulunulduğunu açıklayan Yumaklı, bazı bölgelerde yangınların kısmen kontrol altına alındığını vurguladı. Yangınların birçoğunun kuvvetli rüzgar sebebiyle yayılım gösterdiğine dikkat çekti.
“Orman Yakmak Vatanı Yakmak Gibidir”
Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Bakan Yumaklı, “Biz alevlere karşı yorulmayan, acıkmayan bir düşmanla mücadele ediyoruz. Herkesin bu konuda hassas olması gerekiyor. Basit bir dikkatsizlik ormanlarımızı kül edebiliyor. Bu, vatanımıza ihanet gibidir. Yangınların sebebi çoğu zaman insan kaynaklı. Bu da demek oluyor ki, önlemek bizim elimizde” dedi.
Yangınla mücadelede destek veren tüm kamu kurumlarına, kolluk kuvvetlerine ve sahada görev yapan personele teşekkür eden Yumaklı, toplumsal bilinçle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.





