Olay, Eskişehir Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Hanife B. (59), evde bulunduğu sırada oğlunun odasından silah sesi duydu. Odaya giren anne, Batuhan Bıyıkoğlu'nu sandalyede başından vurulmuş halde gördü. Hanife B., olay sırasında dışarıda bulunan eşi İlhami B.'ye (64) haber vererek yardım istedi. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Bıyıkoğlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan 33 yaşındaki genç, hastanede yaşamını yitirdi.
2 AYDIR İŞSİZ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Polisin olayla ilgili yaptığı görüşmelerde Batuhan Bıyıkoğlu'nun 2020 yılında eşinden boşandığı ve anne-babasıyla birlikte yaşadığı öğrenildi. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Bıyıkoğlu'nun yaklaşık 2 aydır işsiz olduğu belirtildi. Anne Hanife B.'nin ifadesinde oğlunun herhangi bir borcu veya bilinen bir psikolojik sorunu bulunmadığını söylediği öğrenildi.
ODASINDAN NOT, TELEFONUNDAN VİDEO ÇIKTI
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada odada seri numarası silinmiş bir tabanca, bir kovan ve bir not bulundu. Notta telefonun şifresinin yazılı olduğu ve telefonda bir kayıt bulunduğuna yönelik ifadelerin yer aldığı öğrenildi. Bıyıkoğlu'nun telefonunu inceleyen ekipler, cihazda yaklaşık 4 dakikalık bir video kaydı olduğunu belirledi. Tabanca, kovan, telefon ve diğer deliller incelemeye alınırken, olayın nasıl gerçekleştiğinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Polisin olayın intihar mı yoksa başka bir nedenle mi gerçekleştiğini ortaya çıkarmaya yönelik incelemesi sürüyor.