usd
48,8583
eur
55,7988
gram-altin
6.723,68
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Açık
weather
5°
Afyon Ana Haber Asayiş Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya'da deprem mi oldu?

Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya'da deprem mi oldu?

Türkiye'de gün içinde meydana gelen depremler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya çevresinde yaşayan vatandaşlar, hissedilen sarsıntıların ardından “Deprem mi oldu?” ve “Az önce nerede deprem oldu?” sorularına yanıt arıyor.

Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya'da deprem mi oldu?
MUHABİR: Betül Çiloğlu

SON DEPREMLER NEREDE OLDU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yayımladığı son deprem verilerine göre 24 Eylül 2026'nın ilk saatlerinden itibaren Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli büyüklüklerde sarsıntılar kaydedildi.

AFAD verilerinde Malatya'nın Doğanşehir ilçesi çevresinde de gece saatlerinde küçük çaplı bir deprem meydana geldiği görülüyor. Saat 01.59'da kaydedilen sarsıntının büyüklüğü 0,9 olarak ölçüldü.

ŞANLIURFA VE GAZİANTEP'TE DEPREM OLDU MU?

Şanlıurfa ve Gaziantep çevresindeki son sarsıntılar da vatandaşların gündeminde yer alıyor. AFAD'ın anlık deprem listesi gün boyunca meydana gelen hareketlilikleri büyüklük, derinlik ve merkez üssü bilgileriyle yayımlıyor.

Deprem hisseden vatandaşlar, en güncel bilgileri AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi verileri üzerinden takip edebiliyor.

DEPREM Mİ OLDU, SON DEPREMLER NASIL TAKİP EDİLİR?

Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Sarsıntının ardından en çok merak edilen bilgiler arasında depremin merkez üssü, büyüklüğü ve derinliği bulunuyor.

Güncel verilere göre 24 Eylül 2026 sabahında kaydedilen depremlerin önemli bölümü düşük büyüklükteki sarsıntılardan oluşuyor. AFAD'ın son deprem listesi güncellenmeye devam ediyor.

Vatandaşların olası yeni sarsıntılara ilişkin resmi kurumların açıklamalarını takip etmesi önem taşıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız