Açıklamada hem belediye yönetimine hem de AK Parti temsilcilerine yönelik dikkat çeken eleştiriler yer aldı. Peki Anahtar Parti hangi konular üzerinden tepki gösterdi? Şehir için verilen hangi sözlerin yerine getirilmediği iddia edildi?
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yaklaşık bir ay önce iktidar partisine geçmesinin ardından şehirde beklenen yatırımların gerçekleşmediğini savunan Anahtar Parti İl Başkanı Üzeyir Aladağ, kamuoyunun somut hizmet beklediğini söyledi.
Yazılı basın açıklamasında konuşan Aladağ, parti değişiminin gerekçesi olarak “merkezi hükümetle daha uyumlu çalışılacağı ve şehre daha fazla yatırım geleceği” yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, geçen süreçte vatandaşın gözle görülür bir hizmet görmediğini öne sürdü.
AFYONKARAHİSAR’DA HANGİ SORUNLAR GÜNDEME TAŞINDI?
Anahtar Parti’nin açıklamasında şehirde uzun süredir devam eden temel sorunlara dikkat çekildi. Özellikle kentsel dönüşüm, trafik yoğunluğu, altyapı eksiklikleri ve bozulan yolların hâlâ çözüme kavuşmadığı ifade edildi.
Açıklamada, “Vatandaşın günlük yaşamını doğrudan etkileyen problemler yerinde dururken siyasi tartışmaların ön plana çıkması şehir adına kaygı verici” değerlendirmesine yer verildi.
Şehir genelinde bozulan yolların sürücüler için mağduriyet oluşturduğu belirtilirken, altyapı çalışmalarının yetersiz kaldığı savunuldu.
“DÜN ELEŞTİRENLER BUGÜN SESSİZ”
Basın açıklamasında dikkat çeken başlıklardan biri de AK Parti temsilcilerine yönelik eleştiriler oldu. Anahtar Parti İl Başkanı Üzeyir Aladağ, geçmiş dönemde belediye yönetimini sert şekilde eleştiren bazı isimlerin bugün aynı sorunlara sessiz kaldığını ifade etti.
Açıklamada, “Dün yüksek sesle dile getirilen eksiklerin bugün görmezden gelinmesi kamuoyunda soru işaretleri oluşturuyor” ifadeleri kullanıldı.
Siyasi aidiyetlerin değişmesinin şehirdeki sorunları ortadan kaldırmadığını savunan Aladağ, siyasetin temel görevinin hizmet üretmek olduğunu kaydetti.
AKARÇAY VE KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU
Anahtar Parti’nin açıklamasında Afyonkarahisar’ın önemli sosyal alanlarından biri olan Akarçay da gündeme taşındı. Bölgedeki temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi konusunda yetersizlik yaşandığı iddia edilirken, koku sorununa ilişkin çözüm bekledikleri ifade edildi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aladağ, mağduriyet yaşayan vatandaşların somut ve şeffaf adımlar beklediğini söyledi.
“AFYONKARAHİSAR’IN İHTİYACI GERÇEK HİZMET”
Açıklamanın devamında cezaevi alanının büyütülmesine yönelik gündem de eleştirildi. Anahtar Parti yönetimi, Afyonkarahisar’ın yeni cezaevlerinden çok yatırım, istihdam ve üretim odaklı projelere ihtiyaç duyduğunu savundu.
Üzeyir Aladağ, açıklamasının sonunda Afyonkarahisar halkının verilen sözlerin takipçisi olacağını belirterek, şehir adına atılacak her adımın kamuoyu tarafından dikkatle izlendiğini ifade etti.





